vineri, 25 septembrie 2009

Sfântul cu cap de câine

Este adevărat că în sfânta noastră tradiţie ortodoxă există un sfânt cu cap de câine? Am auzit aşa ceva de la cineva şi cred că face mişto de mine. Cum să mă închin la un mutant?

George, Lima, Peru

Dragă George,

Mersi mult de întrebare, mereu îmi face plăcere să aud de la diasporeni. Sper din tot sufletul că acolo unde eşti ai acces la o biserică ortodoxă. Spun asta deoarece cu cât te ţii la distanţă de Casa Domnului, cu atât te îndepărtezi mai mult de mântuire. Fără ortodoxie nu există mântuire, fără credinţa adevărată în Dumnezeu™ rişti să rămâi la porţile Raiului când Mântuitorul Sufletelor va împărţi dreapta lui Judecată. Dacă nu găseşti nici o parohie ortodoxă în preajmă, te sfătuiesc să te muţi urgent într-o ţară unde aşa ceva există.

Întrebarea pe care mi-ai pus-o este, aparent, una cu un răspuns evident. Femeile care pruncesc copii nesănătoşi ispășesc de fapt o pedeapsă a lui Dumnezeu. Păcatele părinţilor pot rezulta în copii handicapaţi: sindromul Down, autism, malformaţii congenitale, întârziere mintală şi câte şi mai câte astfel de maladii. Omenirea uită cât de puternic este Dumnezeu, iar aceste abominaţii, aceşti mutanţi ce-şi împovărează părinţii şi le întunecă zilele sunt felul său de a ne aduce aminte de puterea Sa neţărmuită. De la Sfânta Scriptură citire:

„Domnul a vorbit lui Moise, şi a zis:
«Vorbeşte lui Aaron, şi spune-i: Niciun om din neamul tău şi din urmaşii tăi care va avea o meteahnă trupească, să nu se apropie ca să aducă mîncarea Dumnezeului lui.
Niciun om care va avea o meteahnă trupească nu va putea să se apropie: şi anume nici un om orb, şchiop, cu nasul cîrn sau cu un mădular mai lung; nici un om cu piciorul frînt sau cu mîna frîntă; nici un om ghebos sau pipernicit, cu albeaţă în ochi, care are rîie, pecingine sau căruia îi pute gura ori e boşit.
Niciun om din neamul preotului Aaron, care va avea vreo meteahnă trupească, să nu se apropie ca să aducă Domnului jertfele mistuite de foc; are o meteahnă trupească: să nu se apropie ca să aducă mîncarea Dumnezeului lui. Din mîncarea Dumnezeului lui, fie lucruri prea sfinte, fie lucruri sfinte, va putea să mănînce. Dar să nu se ducă la perdeaua dinlăuntru, şi să nu se apropie de altar, căci are o meteahnă trupească; să nu-Mi necinstească locaşurile Mele cele sfinte, căci Eu sînt Domnul, care îi sfinţesc
Astfel a vorbit Moise lui Aaron şi fiilor săi, şi tuturor copiilor lui Israel.”
(Levitic 21:16-24)

După cum vezi, aceşti oameni sunt condamnaţi la flăcările Iadului, la despărţirea totală de Dumnezeu. Nici măcar în Sfânta Biserică nu le este permis să intre, pentru că ar fi o necinstire. A spune că un astfel de om poate fi sfânt este, în consecinţă, o blasfemie.

Şi totuşi, un astfel de sfânt a existat! Dumnezeu, în infinita Sa înţelepciune, a decis ca unul din aceşti monştri să-I slujească Lui. Incredibil? Citeşte în continuare şi minunează-te.

Exploratorul eretic papistaş Marco Polo descrie în trecerea lui prin Pakistanul păgân nişte creaturi numite chinocefali, adică oameni cu cap de câine. Evident, aceştia sunt nişte păcătoşi care au fost pedepsiţi în acest mod pentru lipsa lor de credinţă. Triburi întregi de chinocefali ocupau insule din Oceanul Indian şi nu poţi decât să te minunezi de gravitatea păcatelor lor, dac-au meritat o astfel de pedeapsă. Pe lângă pedeapsa divină, aceşti oameni obişnuiau să sfideze mai departe pe Dumnezeu, augumentându-şi trăsăturile câineşti prin tăierea obrajilor, pilirea dinţilor, ciuntirea urechilor şi remodelarea capetelor copiilor.

Dacă mergi astăzi în unele dintre triburile ce vieţuiesc în deşertul Saharei, de-a lungul Nilului, în Rwanda, de-a lungul Amazonului sau în Noua Guinee, vei observa faptul că feţele acelor oameni sunt adesea înfiorătoare. Aceştia sunt înfiorători din naştere, nu din obiceiuri. Avem de-aface cu o caracteristică a raselor inferioare rasei albe. Ei îl refuză pe Iisus şi se închină la pietre, animale şi trunchiuri de copac, umblă goi prin pădure şi duc o viaţă extraordinar de păgână. Un bilet asigurat către Iad.

Dar Dumnezeu a ales un astfel de chinocefal asiatic să-i fie sfânt. Sfântul Hristofor se prăznuieşte la 9 mai şi este considerat martir, pentru că trecând la religia creştină a fost ucis de ceilalţi chinocefali.

Bineînţeles, acest important sfânt al nostru este o excepţie. Nu s-a mai auzit de atunci de un caz similar, aşa că putem afirma cu siguranţă că sufletele celor născuţi cu defecte psihice sau fizice, la fel ca avortonii şi copiii nebotezaţi, ei nu vor moşteni în veac Împărăţia Cerurilor. Sf. Hristofor nu mai apare de câteva sute de ani pe pereţii bisericilor, deoarece speria oamenii de la slujbă - poate unul din motivele pentru care nu ştiai de el.




51 de comentarii:

  1. Stiti ce e mai trist.... ca icoane alea sunt adevarate.. ortodoxia chiar are un sfant cu chip de caine... foarte cul

    RăspundețiȘtergere
  2. Escrocherie...Minciuna...Blasfemie.

    RăspundețiȘtergere
  3. Cauta pe Google, bai fraiere, si-ai sa vezi ca e un sfant veritabil al crestinilor asta. E nasol sa realizezi ca trebuie sa venerezi strutocamile, dar nu e vina mea ca esti crestin ortodox.

    RăspundețiȘtergere
  4. Sunt socata, refuz sa cred ca asa ceva este adevarat. Dar m-am uitat pe net si se pare ca acest sfant a existat. Nici nu stiu ce sa mai cred in momentul asta, va spun sincer. Ati creat in mine o dilema interna care mi-a slabit credinta in Dumnezeu si in Biserica. Sunt mahnita, infuriata si dezorientata in acelasi timp.

    RăspundețiȘtergere
  5. Nenorocitule, nu ai nici un pic de bun simt si rusine sa afisezi osteneala si credinta unor Parinti de o moralitate impecabila alaturi de acest gunoi si batjocora de blog. Ai depasit orice limita a nesimtiri si de aici incolo nu mai este gluma, e blasfemie si manipulare de o gravitate fara limite.
    Saptamana trecuta am sunat la Patriarhie si mi-au spus ca esti o lichea care vrea sa se infiga in credinta noastra stramoseasca si sa o distruga. DAR NU VEI REUSI CACI DUMNEZEU E MARE SI PUTERNIC IAR PEDEAPSA LUI VA FI CRANCENA.
    Dimineata am sunat la politie si te vor cauta, te vor gasi si vei fi inchis pe viata, spurcatule.

    RăspundețiȘtergere
  6. Anonimule, Iisus ti-a poruncit sa iti iubesti vrajmasii si sa intorci si obrazul celalalt daca esti lovit. Ce inseamna tonul si cuvintele astea murdare ? Mars la popa si spovedeste-te rapid.

    RăspundețiȘtergere
  7. Daca nu ma insel, acest Sfant al Bisericii Ortodoxe a jucat un rol secundar filmul masonic "Razboaiele stelelor", alaturi de (uciga-l crucea!) Darth Vader. Deci daca si dusmanii lui Dumnezeu recunosc ca exista o asemenea minunatie... este mare pacat sa va indoiti, necredinciosilor!

    RăspundețiȘtergere
  8. pentru Arraquwain,
    sunteti niste atei pacatosi si credeti ca intelegeti Crestinismul si pe Domnul Nostru Issus Christos dar va inselati si pacatuiti.
    daca asa numitul Ilarie asta imi dadea mie o palma ii intorceam si celalalt obraz dar ce face el aici e blasfemie si manipulare. Eu ma rog la Dumnezeu sa Il ierte dar pacatele asa grele sunt cred de neiertat. Oricum numai Dumnezeu hotarasteiar cu cuvinte urate ma adresez duhului necurat care il ispiteste si il chinuieste asa greu sa pacatuiasca.
    Sper sa il prinda politia si sa il duca la manastire poate vor reusi acolo sa scoata duhurile astea din el si poate sub ingrijirea maicilor se va intoarce la Dumnezeu.

    RăspundețiȘtergere
  9. Cuvioase Ilarie,
    Atat mie, Cuviosul Zaharia, cat si fratilor mei de la Schitul Darvari ne aduce mare bucurie si tihna sa vadem ca mai exista frati cu atat har precum al tau.
    Situatia draceasca la care a ajuns tara noastra creata sub numele Domnului ne mahneste crunt, iar doar speranta si adevarata credinta in Dumnezeu ne da forta si putere sa ne continuam preasfanta misiune.
    In incheiere, tin sa reafirm admiratia noastra in puritatea trolismului tau.
    Dumezeu sa fie de a pururea cu tine. AMIN !

    RăspundețiȘtergere
  10. esti infernal! m-ai facut sa intru la blog-roll! ai sa fii crunt pedepsit! inca nu-mi revin! heeeelp!

    RăspundețiȘtergere
  11. Adevaru-i undeva la mijloc(chiar de la mijloc in jos)!De fapt,nu-i un caine simplu,e un caine rosu,icoana este un portret de-a lu' Borcea facut in timpul filmarilor la 300!Picaturi din "sudoarea" pictorului mai gasiti pe la Caldarusani!

    RăspundețiȘtergere
  12. Omule, esti bestial! Felicitari pentru blog si pentru ca-i enervezi pe evlaviosi ca gigi becali pe stelisti

    RăspundețiȘtergere
  13. au dinamovistii la ce sa se inchine

    RăspundețiȘtergere
  14. MARE AFURISENIE PE CAPUL TAU "CUVIOSULE" PACATUL MANDRIEI L-AI SAVARSIT IN FIECARE CUVANT SI SFAT, MINCIUNI SI SCORNELI SUNT RASPUNSURILE TALE. CINE CERCETEAZA VIETILE SFINTILOR VA VEDEA CA NU EXISTA ASEMENEA NASTRUSNICIE INTRU RANDURILE PREACUVIOSILOR NOSTRI SFINTI.

    PACAT, PACAT, PACAT VA ZIC VOUA, FERITI-VA DE MINCIUNA SI BATJOCURA CACI NU PLAC NIMANUI. DE LA NECURATUL VIN AMANDOUA.

    RăspundețiȘtergere
  15. Blagosloveşte, Doamne, acest blog sfânt şi-l apără de anonimi păcătoşi şi spurcaţi. +++

    RăspundețiȘtergere
  16. ilarie sa'ti dea 'nezeu sanatate si sa te binecuvanteze:D

    RăspundețiȘtergere
  17. De ce, draga Stefania, esti socata? Ptr ca cineva care a fost pedepsit cu un chip de caine ptr pacatele lui s-a cait si s-a crestinat si a fost iertat? Nici eu nu stiam de acest sfant, dar stiu oameni din ziua de azi care nu sunt sfinti, dar au pacatuit destul, iar apoi s-au cait ptr pacatele lor. Nu ai dreptul tu sa ii condamni pe acesti oameni, tu ai grija de pacatele tale ca ai si tu destule

    RăspundețiȘtergere
  18. Cuvioase Ilarie nu imi faceti si mie o festanie online ca mi-au murit 3 pixeli pe LCD (Dumnezeu sa-i ierte si sa-i odihneasca) , cred ca mi-a intrat necuratul prin firewall. Doamne ajuta!

    RăspundețiȘtergere
  19. Parintele, intru credinta si inchinaciune ma aplec in fata invatamintelor si pildelor preasfiintei voastre. Credeam ca nu mai exista umor pe blogosfera romaneasca. Felicitari!!! Ma rog la bunul Dumnezeu sa te tina in viata si te fereasca de patima bauturii de proasta calitate, ca mare talent oritoricesc mai ai si mult adevar apocrif mai graiesti prin acest blog care, pot sa pun si pariu, o sa fie canonizat foarte curand.
    Cu aplecaciune,Ostap Bender

    RăspundețiȘtergere
  20. foarte tare frate, crãpati de ciudã "credinciosilor"

    RăspundețiȘtergere
  21. Sunt uimita de tot ce am gasit aici....cu ce drept spune Cuviosul ilarie ca tiganii, asiaticii , DAN BITMAN ( mai sa fie) etc, sunt panarame si nu merg in Rai? De und epana unde stie dumnealui cine merge in Rai? Eu nu locuiesc in romaia, iar tara unde locuiesc nu are o biserica ortodoxa unde sa merg, majoritari sunt catolici...ce concluzie sa trag, ca dumnealui sfatuia pe cine sa se mute urgent intr-o tara cu biserica ortodoxa ca daca nu se lepede de Dumnezeu......eu cred in Dumnezeu, ortodoxa fiind, cred in acelsi Dumnezeu si daca m-as duce in China...sau mai stiu eu unde...Nu e corect fata de noi credinciosii sa ne numiti in fel si chip, sau sa ne puneti eticheta...RAI sau IAD...

    RăspundețiȘtergere
  22. Nu inteleg de ce exista persoane care cer sa se apeleze la Politie (?!??!) pentru intemnitarea sau sechestrarea ta intr-o manastire...

    Ar trebui sa fim o tara in care exista libertate de exprimare, iar blogul tau nu este dupa parerea mea decat un pamflet.

    Un sfat: ar trebui sa scrii totusi undeva, intr-un colt, ca ceea ce faci tu este o satira la adresa unui sistem arhaic. Altfel cine stie, se apuca lumea chiar sa te dea in judecata sau "pe mana Politiei"

    RăspundețiȘtergere
  23. :o rase "inferioare rasei albe"?!? "putem afirma cu siguranţă că sufletele celor născuţi cu defecte psihice sau fizice, la fel ca avortonii şi copiii nebotezaţi, ei nu vor moşteni în veac Împărăţia Cerurilor"?!? Si atunci pentru ce mai traiesc acestia? :-w

    RăspundețiȘtergere
  24. Hai sa-l cautam pe acest mare '' Ortodox", si va promit ca daca-l gasim, il botez io catolic in prima secunda. Sa vedem ce pateste...ajunge in Rai sau in Iad.
    Ca se pare ca raiul este destinat in exclusivitate ortodacsilor. Vai da mama mea care m-a facut catolic...ce ma fac io amu, fara mantuireeeeeeeeeeee????????????:(((
    Daca cei care se ocupa de "controlul clericilor care au acces la internet" nu iau atitudine urgenta (ALOOOOOOOOOOOOOO, PATRIARHIAAAAAAAAAAAAAAAA) e belea mare pe capul nostru. Vom fii doua cete. Unii in rai si ortodocsi, iar altii in iad...restul lumii.
    Va geme iadul sub povara majoritatii covarsitoare a lumii asteia.
    Expresii ca "eretic papistas" sunt tendentioase mai preacuvioase de 70 de ani, calugar pasioant de Animal Planet s.a.
    Cam vehementa exprimarea la adresa celor care nu fac parte din B.O. (biserica ortodoxa) pt conformitate.
    Mai e un caz de genul asta dragi blogeri in judetul Sibiu, unde un nenorocit excomunicat din clerul catolic din Germania a devenit liderul unei biserici catolice independente....si paradoxal...nimeni nu-i da de cap, nimeni nu-l interzice, nimeni nu-l ascunde undeva unde sa nu mai vada lumina soarelui pentru vreo 50-60 de ani. Si asta face exact aceleasi meschinarii, ba mai mult, are in zona si copii institutionalizati. Nashpa treaba gandindu-ne ca a fost excomunicat din germania pe motiv de pedofilie si homosexualism.
    Io zic ca d'alde de astia tre redusi oarecum la tacere. Poate ca vreun ierarh o sa treaca pe la aceasta manastire anonima unde cuviosul navigheaza la greu pe net, si ii zvarle unitatea centrala, monitorul, tastatura si soarecele, sau dupa caz laptop-ul pe geam...si pe el intr-o manastire de clauzura CATOLICA.:)))))))))
    Sau dupa caz, daca nu accepta, la manastirea Stanisoara de pe valea Oltului...aceea de e in varful muntelui.

    RăspundețiȘtergere
  25. @ ilarie: cuvioase, esti in top, domnul meu (sau "taica parinte", ca nu stiu formula corecta de adresare). am verificat informatiile tale si sunt corecte in intregime, desi un pic socante, intr-adevar. totusi, parerile tale despre celelalte rase sunt si mai socante.

    pentru cei care au indoieli ca sfantul Hristofor e pe bune un sfant ortodox, si ca pana acum 100 sau 150 de ani aparea in picturile murale si in icoane, va sugerez o vizita la Manastirea Caldarusani de langa Bucuresti. in colectia de icoane a manastirii exista si o icoana cu acest sfant, de care si eu m-am minunat indelung cand am vazut-o prima data.

    acum nu ma mai mir de nimic, ca m-am facut si eu mare.

    RăspundețiȘtergere
  26. Buna seara parinte Hilarie,

    Sunt plutonier minor C.C. Costica de la Politia de Frontiera. Vin la sfintenia ta cu doua probleme importante pentru brigada noastra. Prima dintre ele este legata de numarul mare de plangeri privind activitatea dvs ecumenica. Avem rugamintea sa specificati clar in pagina dvs. ca aceste invataturi de inalta ortodoxie nu sunt pentru cei scrupulosi si evlaviosi ce-si vara lectura in viata lumeasca. Si cea de-a doua problema, vama vamesului mai este un castig necuvenit daca donam jumatate Bisericii?
    Cu multumiri,
    C.C. Costica

    RăspundețiȘtergere
  27. Stimate Parinte,

    Va aduc la cunostinta ca citatul pe care l-ati pus acolo seamana putin cu ceva ce ar zice Hitler, nu un oarecare mantuitor - el parca accepta pe toti, copii, bolnavii - dar sa nu aiba o mana mai lunga pentru ca ii omoram cu pietre. Care e ideea de fapt, va hotarati si voi?

    RăspundețiȘtergere
  28. Preacuvioase, te rog si eu sa pui undeva, intr-un coltisor al sitului, un anunt ca e un pamflet ( cat mai putin vizibil, da sa fie acolo )
    Nu de alta , da la cati fundamentalisti religiosi is pe la noi , mi teama ca or face pe dracu'n patru ( iertaciune ca-l pomenii pe necuratul :)) ) si ti-or inchide minunatia de blog.
    In rest, multa sanatate si tine-o tot asa.

    RăspundețiȘtergere
  29. hai, taica parinte, mai scrie si despre altceva, ca ne-am saturat de Sfantul Grivei!

    RăspundețiȘtergere
  30. @cititori:
    - si uitasem de Noua Dreapta. In schimb, cititnd blogul preasfantului-fericitului-cuviosului Ilarie cel pur, Imi aduc aminte ca exprimari ca "rasa pura", "jidani imputiti".. imi treceau des pe la urechi cand cunoscusem pe cativa dintre reprezentantii acestui curent: Noua Dreapta (Nazism reformat). Manati de frustrari si complexe (in general cel de superioritate), manati de ura adresata lumii (bazata pe incompenetna proprie) - acesti pionieri ai bunastarii nationale pot fi de altfel vazuti la manifestatii publice (precum pmarsul pentru normalitate etc). preasfantul Google va va ajuta sa vedeti poze cu nazistii autohtoni mergand la pas cu preafericite-sfinte-evlavioase-cuvioase fete bisericesti in anumite manifestatii. Asadar... aviz credinciosilor: acest blog este un pamflet scris cel mai probabil de un copil derutat dar cu un iq admirabil. scriitura este intr-adevar foarte convingatoare. As dori sa reclam multitudinea de expresii cu conotatii rasiale. La nivel global, rasismul este blamat, si manifestarea acestuia este CULPABILA PENAL.

    @Ilarie: sigur sub gluga aia nu se ascunde un skinhead barbos?:P:P:P (daca te prind te barbieresc, naizst troglodit).

    RăspundețiȘtergere
  31. exact, parinte care e statusul? a intervenit ceva instantza ecumenica cu biciul?

    RăspundețiȘtergere
  32. oamenii nu prea mai stiu de gluma si in general sunt niste imbecili... iarta-i parinte ca nu au neuroni sa aprecieze glume bune, si nici nu isi dau seama cat de oi sunt cu religiile lor de cacat.

    RăspundețiȘtergere
  33. Oameni buni, cred ca pierdeti din vedere cel mai important lucru aici. Nu va sperie atitudinea fascista a parintelui care a raspuns aici ? Adica cum zice dumnealui că "putem afirma cu siguranţă că sufletele celor născuţi cu defecte psihice sau fizice, la fel ca avortonii şi copiii nebotezaţi, ei nu vor moşteni în veac Împărăţia Cerurilor". Sau ca rasa neagra e inferioara rasei albe. Taica parintele, nu s-a mai vorbit de ura de rasa de la Hitler incoace si dumneata ce faci ? Daca te nasteai negru sau fara o mana ce faceai ?
    Cum poate spune un preot ca unui copil care se naste bolnav sau cu un defect fizic ii este inchisa poarta Raiului ???!!! Intreaga religie crestina se bazeaza pe dragoste, pe iubirea de aporape, pe acceptarea omului asa cum este. De ce s-o fi apucat Iisus sa darame tarabele in templu si sa predice in camp , nu pentru ca asa cum a spus, credinta este in inima ? ! Pai daca e in inima inseamna ca si un handicapat si un negru pot primi cuvantul lui Dumnezeu.
    Nu pot sa cred ca un preot ortodox, care ar trebui sa predice iubirea de Dumnezeu si iubirea de oameni e de fapt un nazist care ne spune ca persoanele de culoare sunt o rasa inferioara noua si ca handicapatilor le este inkisa poarta Raiului. Parinte, daca erai in Germania, pentru ideile astea te bagau la puscarie, se stie cat de sensibili sunt acolo la idei din astea facute publice cand ei incearca de mai bine de 50 de ani sa-si spele pacatele...
    Iar cu Sfantul cu cap de caine,ce va dati shokati si traumatizati atata ? In primul rand ce chinocefali - hai sa fim seriosi! Exista oameni cu trasaturi canine sau porcine. Ce, n-ati vazut vreodata vreun gras care seamana a porc la fatza? Imaginati-va ca acum 7-800 de ani unul care semana a caine speria foarte tare.
    Si daca omul era mai urat din nascare, asta nu inseamna ca nu a putut primi cuvantul lui Dumnezeu si deveni un bun crestin care s-a sacrificat pentru credinta.
    Pana una alta lasati-l pe Sf. Pit Bull si vedeti mai bine ce facem cu parintele acesta hitlerist ... mi-e groaza cand ma gandesc ce spune si mai invata si pe altii !

    RăspundețiȘtergere
  34. Vlad Vlaude Vladamme16 octombrie 2009 la 16:59

    Sunt socat dezorientat si am o senzatie de stranut care nu mai vine... Foarte foarte neplacut!! Ajuta-ma Sfinte Hristofoare !!!

    RăspundețiȘtergere
  35. Sfântul Hristofor a trăit pe vremea împăratului Deciu, la anii două sute cincizeci. Acesta era un tânăr mercenar barbar, ajuns împreună cu alţi ostaşi într-un oraş din Răsărit unde au supus la chinuri pe toţi creştinii ce i-au găsit. Deşi mare cât un uriaş la statură şi foarte urât la faţă, lui Reprove (căci aşa îi era numele înainte) i s-a făcut milă de aceşti oameni. Dar neputând să grăiască pe limba lor, s-a rugat lui Dumnezeu, şi a fost trimis la el îngerul Domnului, zicându-i: "Reprove, îmbărbătează-te!" Şi cum a atins îngerul buzele lui, a grăit el slobod. Şi intrând în cetate, a înfruntat pe cei ce prigoneau pe creştini....
    Deci, dupa cum scrie in minei, in ziua de 9 mai, acest sfant chiar a existat, dar nimeni nu face o asemanare q cea a unui chip de caine. Consider informatiile prezentate mai sus false si nefondate. Deasemeni doresc sa mentionez ca in icoanele bisericii este reprezentat ca fiind un tanar cu CAP UMAN.

    RăspundețiȘtergere
  36. sa-mi fie cu iertare, dar domnule "cuvios", discriminezi aiurea.cica persoanele cu boli mintale sau handicap fizic nu au dreptul de a-si manifesta credinta. drept garantat de constitutia statului roman si de conventia drepturilor omului, mai precis. tratezi astfel de persoane ca pe niste creaturi la limita dintre om si animal. conteaza mai putin daca a existat un sfint ciine sau nu.
    un articol de mai jos despre droguri si prostitutie e o aberatie, coplet nedocumentat, sustinut cu filmulete de amatori de pe youtube, de rasul curcilor.
    pe scurt, matale esti un bou. tine-ti "credintele" pentru tine. mi-e mila de naivii care chiar pun botul la ce debitezi pe-aci. huo.

    RăspundețiȘtergere
  37. "Avem de-aface cu o caracteristică a raselor inferioare rasei albe."


    Parinte, lasa-ma sa te ajut:

    1. Institutia pe care o servesti este una construita pe mituri si sclavie;

    2. Ea nu serveste in nici un fel omului de rand (ce anume a facut bisercia efectiv ca sa aline din suferintele omenirii ?)

    3. Citatul de mai sus este de un rasism pur si pentru asta trebuie sa arzi in iadul in care tu crezi. Credeam ca toti oamenii sunt egali in fata Dmnezeului la care te inchini si pe care il slujesti.

    Toata chestia asta nu ma face decat sa exprim cu sincer dispret fata de dumneata si instutia pe care o ridici in slavi. Sper ca aceste cuvinte sa ajunga cat mai repede la "ochii" matale si sa te gandesteti data viitoare cand mai scri asemenea lucruri nemernice. Pun pariu ca Hitler iti va fi o companie placuta in viata de apoi, daca chiar crezi ca exista asa ceva.

    RăspundețiȘtergere
  38. Parinte, daca asa te numesti, eu stiam ca Dumnezeu, cel atotcreator, atotstiutor, omniprezent si omnipotent este in toate si in toti. Cum poate afirma un preot: "Sper din tot sufletul că acolo unde eşti ai acces la o biserică ortodoxă. Spun asta deoarece cu cât te ţii la distanţă de Casa Domnului, cu atât te îndepărtezi mai mult de mântuire."
    Casa Domnului e peste tot! Dumnezeu e in tot ce ne inconjoara. Atata timp cat il ai in minte si in suflet nu conteaza in ce colt uitat de lume esti!!! CONTEAZA CREDINTA PE CARE O AI!!!
    Poate e doar parerea mea de pacatoasa, credinta e in suflet, nu in biserica, in popi sau in icoane si statui.
    Mare e gradina domnului si din intamplare sunt si eu in ea...

    RăspundețiȘtergere
  39. Vai ce de cre(s)tini frustrati si amenintatori.Voi o sa ajungeti in iad ipocritilor si fatarnicilor!

    RăspundețiȘtergere
  40. cre(s)tinilor, ia luati niste biblii sa vedeti daca citatele date de preacucernicu' Ilarie is sau nu adevarate, inainte sa-i sariti la gat...in fond omu' demascheaza aberatiile unei religii si bine face.
    Ilarie rulz !

    RăspundețiȘtergere
  41. Posibil sa existe un SFANT CU CAP DE CAINE iar pentru curiosi cam am o idee sa va demonstrez cum se nasc acesti mutanti desi este totusi o anomalie ia exista depinzand uneori de mutatii genetice dar ce so mai lungim. Intrati la adresa http://www.netdrive.ws/97648.html
    descarcati fisierul arhivat cu rar apasand butonul DESCARCA de la pagina acestei adrese. Dupa ce lati copiat si dezarhivat vizionati fisierul video rezultat in urma dezarhivarii caci va veti lamurii 100% de ce exista si cum este posibil sa existe sfintii cu cap de caine.

    RăspundețiȘtergere
  42. Parinte, nu stiu, da` io cred ca ala e Anubis care, nu stiu prin ce minune cereasca, a pasit pe calea cea dreapta. Astpt sa deschida ochii si Jupiter si Zeus cu familia, Afrodita, da, mai ales Afrodita si Antinous, care inca e venerat ca zeu pagan pe aici pe net si si-n viata reala si care a fost homosexual de felul lui, deci un pacatos ca si Jupiter si Zeus cu familia. Dar uite ca se poate, sa urmeze toti pilda lui Anubis, oaia ratacita si regasita! Doamne-ajuta!

    RăspundețiȘtergere
  43. Legea lui Poe se face simțită frecvent pe acest blog

    RăspundețiȘtergere
  44. ion bascula, te iubesc, sa moara Cici! :))))))

    RăspundețiȘtergere
  45. Citatele date de Preacuviosul Ilarie sunt reale si autentice, luate din Sfanta Biblie(TM).
    Sa-l fulgere DumneZeus pe cel ce se indoieste, si nu crede, si nici macar nu cerceteaza!

    RăspundețiȘtergere
  46. Pe bune, multi prosti mai sunt in Romania asta. Cat de naivi pot fi unii sa ia de bune cele scrise in acest articol? Nu mai are tara asta umor decat in bancurile cu Bula si pe teme sexuale?

    RăspundețiȘtergere
  47. Domle, esti sanatos la cap ?

    Citeste Biblia noastra (ortodoxa) la trimiterea care ai facut-o si vezi cat de mult gresesti.

    Cretinule.

    RăspundețiȘtergere
  48. In primul rand Dumnezeu sa binecuvanteze pe toti credinciosii,cititorii si nu in ultim rand pe parintele Ilarie pentru blogul plin de evlavie si invatatura crestineasca.
    Dupa cum bine se observa..suntem incercuiti....si fara scapare,fie-nu iertate pacatele lumesti.Pacat de recesiunea din ultima vreme,intrucat cred ca guvernul nu va aloca in viitorul apropiat fonduri pt un nou ospiciu in credinta.Poate cu fondurile europene sa avem indurarea sa sa construiasca unul,eventual la fel de mare ca mall-ul din Cotroceni,nu de alta dar tre sa fie incapator....ca-s mult prea multi .."credinciosi" in libertate.Preamarite Ilarie,eu sunt unul din enoriasii de mare angajament care te intelege si te sustine intr-u credinta....nu neaparat in ordinea asta...

    semnat:enoriasu'

    RăspundețiȘtergere

Din cauza unor elemente care caută să aducă smintire dreptcredincioşilor, toate comentariile sunt moderate. Comentariul dumneavoastră va fi publicat în cel mai scurt timp.