vineri, 11 septembrie 2009

Să avorteze soţia sau nu?

Cuvioase Ilarie,

Acum doi ani m-am căsătorit cu minunata mea nevastă. În vară ne-am hotărât să facem un copil, să ne lumineze zilele. Zis şi făcut. Acum o lună am fost la medic cu nevasta şi am primit o veste înfiorătoare: fătul s-a oprit din evoluţie la 7 săptămâni, deşi acum are 9. Am mai fost la trei medici care ne-au confirmat rezultatele. Toţi ne-au recomandat avortul, dar suntem buni creştini şi nu putem accepta să ne omorâm copilul. Însă nici el nu se va naşte cum trebuie, foarte posibil va muri în pântece, punând viaţa soţiei în mare pericol.

Sfătuiţi-ne, părinte, ca nu mai ştim de capul nostru.

Costel, Bucureşti.

Dragă Costel,

Viaţa omului începe din momentul concepţiei. Biserica noastră are o atitudine clară faţă de avort. Situaţia ta e una mai specială, doarece fătul nu pune acum în pericol viaţa mamei, ci e posibil să o pună în viitor. Roagă-te fierbinte la Dumnezeu, pentru că aşa cum v-a blestemat pe voi cu năpasta asta, tot aşa poate s-o rezolve, trebuie doar să fiţi convingători.

Un avort acum ar fi un păcat capital, deoarece fătul, chiar dacă s-a oprit din evoluţie, este viu şi nevătămat. Dacă mama va muri purtând acest prunc, se va mântui prin martiriu şi mare bucurie va fi în ceruri când o drept-credincioasă se va aşeza în sânul lui Avraam.

Aşa că orice ar fi, să nu facă avort. Pregăteşte-ţi soaţa de pe acum pentru momentul întâlnirii cu Dumnezeu; mare fericire să fie în casa voastră, în aşteptarea momentului, iar tu să fii tare şi să rezişti ispitei de a suna la 112 când vei auzi strigătele de agonie ale soţiei. Chemând ambulanţa nu vei realiza altceva decât curmarea unei vieţi aşa cum nu-i place lui Dumnezeu, prin mâinile medicilor atei şi criminali, care se substituie Lui în astfel de cazuri.

Dumnezeu ne iubeşte pe toţi şi are un plan pentru fiecare. Răbdare, fiule, şi multă rugăciune.

17 comentarii:

  1. Haide domne sa fim seriosi , asta e o dovada a marilor aberatii ale crestinismului , cum naiba puteti permite unei femei sa moara si sa ziceti ca este un lucru bun , daca exista sansa sa moara avortul este recomandat , in special cu cat mai devreme cu atat mai bine cand fetusul nu este inca dezvoltat total.

    RăspundețiȘtergere
  2. Costele ... du-te tata cu sotia imediat la spital si pune-o sa faca avort !

    Nu merita sa risti viata sotiei tale pentru un copil care nu mai poate fi salvat ! Puteti oricand dupaia sa mai incercati odata ...

    RăspundețiȘtergere
  3. ce ai spus matale aici se numeste crima iar sotul este complice la crima !tu sigur esti vreun pustan care trage iarba si face misto de lume! oricum sunt pe jos de ras cand iti citesc aberatiile! te rog vino cu noutati

    RăspundețiȘtergere
  4. Am citit la inceput mai mult de amuzament blogul, intrebarile oamenilor si raspunsurile... da' asta e strigator la cer (scuzati-mi expresia!) Medici atei, auzi...sa-ti lasi sotia sa moara, sa fie fericit ca moare...Suntem in epoca d piata?! Gata, refuz sa mai citesc ORICE p blogul asta - numai si numai monstruozitati!

    RăspundețiȘtergere
  5. Parinte, "fat oprit in evolutie" inseamna deja FAT MORT!!! Asa ca avortul este singura solutie viabila. Copilul nu poate fi omorat in pantece de doua ori!

    RăspundețiȘtergere
  6. "Si da Doamne sa se duca cat mai multe proaste la Biserica..." (Ilie Moromete)

    Acest citat este inca actual atunci cand citesti comentariile de pe acest blog. Chiar asa de neted e creierul romanilor? Ma sperie numarul mare de oameni care nu se prind ca atat intrebarile cat si raspunsurile sunt misto-uri.

    Se pare ca iti trebuie un anumit nivel pentru a intelege genul asta de umor (de nota 10 de altfel).

    Felicitari Cuvioase Ilarie, si la mai mare.

    RăspundețiȘtergere
  7. cuvioase Ilarie ,dumneata esti diavolul in persoana!cum poti sa indemni omul sa-si lase sotia sa moara?un fat oprit din evolutie este un fat mort!Dragi credinciosi nu mai cititi astfel de monstruozitati!Un parinte adevarat nu sta pe net!sa fim seriosi.........toti handicapatii dau sfaturi........

    RăspundețiȘtergere
  8. Stefan klausenburg3 octombrie 2009 la 17:48

    Parinte - om am citit numai 2 raspunsuri si am ramas uimit si dezgustat. Oare toata evolutia omeneasca e deageaba pt ca niste preoti au scris o carte in care se rade cam tot? Un singur lucru bun ai mai putea face - ia un dictionar si cauta cuvantul "absurd" si cate zile-i mai avea sa tot citesti acolo definitia lui.

    RăspundețiȘtergere
  9. Vezi ca mergi pe teren minat aici. In locul tau as fi gandit de doua ori inainte sa raspund la asta. Inainte de orice pamflet, vezi ca e posibil s-o fi luat de buna si sa actioneze ca atare iar urmarile pot fi deosebit de grave. Si ce-i grav pentru tine e ca ai avut un rol in toata chestiunea.
    Te salut,
    o atee ce te citeste.

    RăspundețiȘtergere
  10. Nu-mi aproba nici comentariul acesta, dar tot astept un raspuns. In continuare cred ca e imorala atitudinea ta de mai sus. Practic nu faci nici o diferenta intre persoana ta si oricare alt fanatic religios, asa ca stau sa ma intreb care sunt totusi, intentiile tale. Inteleg, vrei sa arati ca majoritatea crestinilor au un grad mai mic sau mai mare de ignoranta, ca sunt in stare in inconstienta lor sa isi puna in pericol vietile lor si ale celor din jurul lor, dar fa-o concret. Daca femeia aceea sau oricare alta femeie in aceeasi stare ce a citit acest articol si a refuzat sa faca avort isi agraveaza starea, sa stii ca si tu te faci intr-o anumita masura vinovat de aceasta situatie. Atunci ce ai mai rezolvat ? Din contra, faci aceleasi greseli pe care incerci sa le arati cu degetul. Gandeste-te bine ce vrei sa faci cu acest blog.
    Poti sa-mi raspunzi pe meritoriu@rocketmail.com daca nu vrei sa faci discutia publica.

    RăspundețiȘtergere
  11. Am intrat intamplator pe acest sait.Trist ca exista un astfel de preot care nu intelege ortodoxia si Sfanta Treime.Dumnezeu sa-l ajute si sa-i lumineze mintea!

    RăspundețiȘtergere
  12. Coste, nici nu imi vine sa cred ca ai cerut sfatul acestui om. "Parintele" ar trebui internat. Este clar ca ii lipsesc multe rotite.

    Sotia trebuie sa faca avort. Din pacate copilul nu va supravietui, si ii va pune in pericol viata sotiei.
    Dupa logica "parintelui" e mai bine sa moara atat copilul cat si sotia. Este o mare porcarie.

    Cum poti sa crezi ca o fiint care teoretic ne este cu mult superioara iti poate cere asa ceva?
    Mai gantiti putintel la rece si nu mai luat totul ad literam.

    RăspundețiȘtergere
  13. Costel te rugam frumos macar spune ne ce ai facut! a avortat sotia sau nu?..sper k nu l ai ascultat pe asa zis preot ilarie,cred k e mare nebun!!!..dezgustatorrr

    RăspundețiȘtergere
  14. Esti mult prea prost parinte... Cum de ai supravietuit pana acum?

    RăspundețiȘtergere
  15. Va reamintesc, este un blog pe INTERNET! Eu sunt preot! Ati face bine sa ma credeti!

    RăspundețiȘtergere
  16. Si eu sunt impotriva avorturilor!!! Insa decat sa se nasca un copil mutilat cu o viata scurta si chinuita mai bine face avort.Am lucrat la Fundatia hOSPICE cu copii aflati in ingrijire paleativa(adica boli incurabile:cancer, tumori,malformatii etc) .Daca de exemplu va supravietui si mama si copilul?? copilul se naste mutilat si se chinuie, si ce treaba ati rezolvat???Dumnezeu iubeste oamenii, si daca un copil sufera,mai bine nu se nastea.Daca se face avort, mama se desprinde mai usor de fat, decat atunci cand il naste , il vede cum se chinuie si moare. Dumnezeu a interzis sinuciderea .Cand o femeie stie cu buna stinta ca va muri , se numeste sinucidere.

    RăspundețiȘtergere

Din cauza unor elemente care caută să aducă smintire dreptcredincioşilor, toate comentariile sunt moderate. Comentariul dumneavoastră va fi publicat în cel mai scurt timp.