miercuri, 16 septembrie 2009

Despre ameninţarea sectară

Preacucernice părinte Ilarie,

Ce atitudine trebuie să aibă un adevărat creştin în faţa asaltului necontenit al sectelor? Până când vor mai lovi ele în trupul Sfintei Biserici? Cât îi va mai răbda Dumnezeu?

Bogdan C., Brăila

Dragă Bogdan,

Trăim, cum bine spune marele om, duhovnic şi legionar Iustin Pârvu, ultimele zbateri ale creştinătăţii. Această etapă finală a început cu lovitura de stat din 1989, menită să „dea liber” manipulatorilor din străinătate la violul asupra trupului Bisericii noastre.

După cum se ştie, nu există mântuire în afara Bisericii Ortodoxe. Cei pe rit vechi au mai puţine şanse, dar sunt fraţi ai noştri întru Hristos, iar problema calendarului nu trebuie să fie miez de cerată între noi şi ruşi, sârbi, etc. - ci doar între noi şi Biserica Ortodoxă Română pe Stil Vechi.

Sectarii sunt de multe feluri: iehovişti, baptişti, adventişti, evanghelişti, mormoni ş.a.m.d. După căderea comunismului, perioadă în care Biserica noastră s-a bucurat de un monopol asupra creştinilor români, aceşti sectari au venit din afară, cu bani, determinare, interes şi know-how. Trupul anchilozat al BOR n-a putut face faţă cum trebuie asaltului, la fel cum întreprinderile de stat nu au putut concura cu firmele străine. Am cedat astfel Satanei sate întregi de ţigani care au trecut la adventişti, parohii care au devenit greco-catolice şi oameni de rând ca tine care au fost ispitiţi cu iniţiative filantropice, Biblii gratuite şi reviste frumos colorate şi pline de explicaţii.

Astăzi e de ajuns să te plimbi puţin prin centrul oricărui oraş mare ca să dai de slujitori ai Satanei împărţind broşuri. E de ajuns să ai un acoperiş deasupra capului ca să primeşti vizite de la aceşti sectari. Poţi să-i recunoşti după felul în care bat la uşă, acesta fiind un ritual drăcesc menit să le uşureze munca de pervertire a sufletelor curate şi bineplăcute lui Dumnezeu.

Sfat duhovnicesc #1: există în comerţ abţibilduri ce pot fi lipite pe uşa oricărei familii creştine, pe care scrie cu litere de-o şchioapă: FAMILIE CREŞTIN ORTODOXĂ. INTERZIS SECTARILOR. Este lesne de înţeles că un simplu mesaj nu-i va opri pe aceştia, dar sub mesaj este desenată o cruce ortodoxă, obiect sfânt faţă de care sectarii manifestă o aversiune cunoscută. Pentru protecţie suplimentară, puteţi agăţa busuioc sfinţit deasupra tocului uşii, iar cu lumânarea din noaptea sfântă a Învierii puteţi afuma o cruce chiar pe latura de sus a tocului. Această cruce prost desenată poate sta acolo pe tot parcursul anului.

Dar ce ne facem când suntem abordaţi pe stradă? Neruşinarea închinătorilor lui Baal nu cunoaşte limite. Limba lor este despicată ca a şarpelui, alunecoasă şi plină de bale. Una din cele mai frecvente abordări este întrebarea: „Îl cunoaşteţi pe Domnul Iisus?”. Un creştin veritabil se va simţi dator să răspundă: DA!

Sfat duhovnicesc #2: sub nici o formă să nu răspundeţi acestor provocări. Un simplu DA este tot ce le trebuie hulitorilor de Dumnezeu ca să pornească o discuţie cu dumneavoastră. Trebuie să înţelegeţi că aceşti oameni aparent normali sunt de fapt foarte şcoliţi în propagandă şi manipulare de către conducătorii lor, care se închină direct lui Belzebut şi înfăptuie vrerea sa printre muritori. Dumneavoastră, ca un creştin moderat ce probabil sunteţi, intraţi în Biserică de câteva ori pe an şi nici nu vă mai aduceţi aminte când aţi deschis Sfânta Scriptură ultima oară. Prin argumente pe text şi interpretări diferite, aceşti oameni vă pot oferi o perspectivă diferită de cea ortodoxă asupra Bibliei. Credincioşii ortodocşi numesc acest proces „sminteală”, pentru că numai oamenii înduhovniciţi pot interpreta aşa cum trebuie Cartea Sfântă. Este interzis creştinului veritabil să deschidă Cuvântul lui Dumnezeu în intimitatea casei şi să-L citească fără o pregătire şi instruire prealabilă din partea duhovnicului, sau, şi mai rău, fără să citească tălmăcirile Sfinţilor Părinţi. Altminteri ne putem trezi că oamenii îşi pun întrebări iar acest lucru nu este unul de bun augur pentru Biserică.

Sfat duhovnicesc #3: este, de asemenea, recomandat să spuneţi cu voce tare Crezul atunci când sunteţi abordat de sectari pe stradă. Sectarul va încerca în continuare să pornească o conversaţie, dar dumneavoastră trebuie să ridicaţi vocea peste a lui. Semnul crucii este arma dumneavoastră cea mai bună atunci când Diavolul vă pândeşte de la un metru distanţă. Faceţi multe cruci în timp ce recitaţi Crezul, iar dacă sectarul nu încetează luaţi-o la fugă spre Est, continuând rugăciunea cu voce tare.

Nu de puţine ori auziţi de vreo rudă de-a dumneavoastră sau de-a vreunei cunoştinţe că a trecut la sectari.

Sfat duhovnicesc #4: încetaţi orice contact cu ruda respectivă sau cu cunoştinţa a cărei rudă s-a convertit. Pericolul pândeşte la orice pas, aşa că singura modalitate de protecţie este să vă ţineţi la distanţă. Nu răspundeţi la telefoane, la scrisori, la e-mailuri, la nimic.

Un ultim punct despre care trebuie să discutăm sunt materialele promoţionale ale sectarilor. Poate din neştiinţă sau din greşală ne-am trezit cu un teanc de reviste şi Biblii satanice.

Sfat duhovnicesc #5: rezistaţi tentaţiei de a le deschide. Studierea cărţilor ereticilor este un mare păcat. De asemenea, rezistaţi tentaţiei de a le arunca la coşul de gunoi. Orice creştin veritabil ştie că focul este metoda cea mai purificatoare în astfel de situaţii. Dacă stai la curte, este întotdeauna bine să ai un loc rezervat arderii hârtiei şi materialelor multimedia. Aici puteţi distruge definitiv broşuri precum „Turnul de Veghere”, „Treziţi-vă!”, Biblii Cornilescu, Biblii după Traducerea Lumii Noi, alte biblii sectare (recunoscute prin prezenţa acronimului GmbH pe ultima copertă), DVD-uri despre Yoga, cărticele de rugăciuni tipărite fără binecuvântare („Visul Maicii Domnului”, „Epistolia”), „Originea speciilor”, „Codul lui Da Vinci”, „O scurtă istorie a timpului” de Stephen Hawking, colecţia „Nautilus” a Editurii Nemira, orice scriere a lui Richard Dawkins şi alte materiale de propagandă atee, volume din „Harry Potter”, albumele formaţiei Holograf etc. Dacă locuieşti la bloc poţi folosi flacăra de la aragaz într-un scop similar, dar trebuie niţel mai multă răbdare.

După orice fel de întâlniri cu îndrăciţii este indicat să faceţi o vizită duhovnicului dumneavoastră, căruia sa-i destăinuiţi întâmplarea. El va şti ce aveţi de făcut în continuare. Apoi rugaţi-l să vă facă o sfeştanie, chiar dacă făcuserăţi una în anul respectiv. Să nu vă uitaţi la bani în astfel de cazuri, pentru că nimic nu e mai important decât purificarea casei dumneavoastră după ce Satana însuşi v-a bătut la uşă, sau, Doamne apără şi păzeşte, v-a trecut pragul.

Pace vouă!

19 comentarii:

  1. mare e gradina ta Doamne...

    RăspundețiȘtergere
  2. Bravo Pravoslavnice, da' cercetatorii si savantii ortodocsi ce spun despre asta? :d

    RăspundețiȘtergere
  3. Inchinatorii lui Baal sunt apa de ploaie. Hallowed are the Ori!

    RăspundețiȘtergere
  4. Bai putza in ghips, purtator de barba alba(degeaba). Greco-catolicii nu sunt sectari nici pe departe. Ai grija cum te adresezi unor culte recunoscute in Romania daca nu vrei sa-ti iei una in mutra aia perversa.

    RăspundețiȘtergere
  5. Ce anume reprezinta acel "acronim GmbH"?

    RăspundețiȘtergere
  6. vai, vai, vai, cum o sa arda in iad "cuviosul" ilarie. cum sa zici asa ceva? cum sa indemni pe credinciosi sa nu citeasca Biblia singuri acasa? dar ce sa faca?

    bravo lor, sectarilor, pt ca a lor este imparatia cerurilor!

    RăspundețiȘtergere
  7. :))....cica...citez"putza-n ghips"...asta e buna:))

    RăspundețiȘtergere
  8. Preacucernice frate sfintite fie-ti vorbele cele preaaducatoare de lumina si curatenie sufleteasca. Cred ca totusi preasfintia ta se inseala asupra unui singur aspect, prea putin evidentiat de cucernicii frati pana acuma. Capital ca insemnatate totusi. Dupa umila si smerita mea parere Voltaj si nu Holograf sunt adevaratii mesageri ai uciga-l toacai, insematii cu 666.... Cu nespusa smerenie si incredere intru Domnul cel preainalt si in preasmerita nascatoare, va rog meditati cu mai multa dreaptasocotinta. Fie ca lumina necreata sa va arate calea catre adevar.

    RăspundețiȘtergere
  9. Mare e prostia ta Doamne. Parintele nu numai ca e slab in teorie si limba romana, dar mai intarita la rabzoi si diferente religioase si pe altii. Sa iubesti pe aproapele tau parinte, spune Biblia. Cruciadele s-au terminat asa ca poti pleca linistit la stramosii tai. Nu uita sa dai pomene dumnezeului tau, poate te iarta de prostie. Dumnezeul lui Israel nu se cumpara cu bani si colaci, poti fi sigur.

    RăspundețiȘtergere
  10. @C: SRL-ul nostru.
    @Anonim: Hollowed are the Ori indeed :)

    RăspundețiȘtergere
  11. Scrie in Biblie ca doar cei ortodocsi vor ajunge in Rai? Scrie in Biblie sa nu asculti Holograf ? Scrie in Biblie ca daca nu faci semnul crucii nu vei fi mantuit? Cum ramane cu porunca sa nu iti faci chip cioplit cand voi va inchinati icoanelor si statuilor sfintilor? De ce nu cititi Biblia in biserica normal, ci doar o cantati si cititi cateva pasaje. De ce la biserica ortodoxa de unde sunt eu se da de baut alcool chiar in curtea bisericii, scrie in Biblie ca in curtea bisricii nu e pacat sa bei? Intrebarile pot continua...dar ma opresc aici.

    RăspundețiȘtergere
  12. Binecuvantata sa fie gura ta apostol al God-Emperor, glorie tie pastrator al Imperiumului.

    RăspundețiȘtergere
  13. Sfanta Evanghelie dupa Wiki ne invata ca GmbH este o inscriptie satanica ce inseamna: "company with limited liability"
    http://en.wikipedia.org/wiki/GmbH

    RăspundețiȘtergere
  14. Ba cuviosule, mancati-ar ciorile barba aia a ta alba, asa indemni tu credinciosii? Tu vorbesti de manipulare ma?Pai tu vezi ce faci aci pa site-ul asta ma rasculatule din padurea cu manastiri.Esti un nesimtit, un prost crescut si educat.Oamenii au dreptul sa isi aleaga religia si ceea ce pe ei ii face sa se simta impliniti, dar in nici un caz barba ta nespalata de la 14 ani pana acum.......perversule

    RăspundețiȘtergere
  15. Bravo celor care si-au dat osteneala sa scrie.
    Precizez ca nu sunt sunt cel in masura sa vorbesc depre Biserica. Am vazut ca multi care comenteaza nu stu prea mult depre Religie. Si psihologia celor care nu stiu prea mult despre un domeniu este "sa incurce borcanele".
    Aici nu conteaza nici macar cat esti tu de inteligent.
    Pentru ca 'noi' nu stiam ce sa credem a apraut Crezul.
    Nu crezi tu ce vrei, crezi ceea ce un for superior al bisericii decide.
    Care e prima porunca - multi se uita uimiti la mine cand le spun: Sa nu ai alt Dumnezeu decat Domnul Dumnezeul tau. E normal sa aperi asta.
    Din pacate Biserica a ramas mult in urma privind comceptiile actuale - spre exemplu femeile nu pot tine slujba. Da femeile la un anumit punct nu sunt egale cu barbatii. Difera de conceptia sociala de astazi. M-as imparti in doua. As crede si asa si asa.

    RăspundețiȘtergere
  16. "Este interzis creştinului veritabil să deschidă Cuvântul lui Dumnezeu în intimitatea casei şi să-L citească fără o pregătire şi instruire prealabilă din partea duhovnicului, sau, şi mai rău, fără să citească tălmăcirile Sfinţilor Părinţi. Altminteri ne putem trezi că oamenii îşi pun întrebări iar acest lucru nu este unul de bun augur pentru Biserică."
    Imi puteti da un singur loc din Biblie unde scrie asa ceva? De fapt, imi puteti da vreo baza biblica la orice ati scris in articol? Nu imi vine sa cred ce fel de crestini conduc poporul ortodox. E un fariseism mai pronuntat decat cel de pe vremea Domnului Isus.

    RăspundețiȘtergere
  17. Parinte, nu va suparati dar sunteti cam mincinos. In primul rand, spuneti in paragraful de mai sus, sa se arda Biblia varianta Cornilescu, si tocmai din biblia aia dati citatele biblice. Cum vine asta ? Cred ca nu sunteti in masura sa sfatuiti pe cineva in legatura cu ceea ce vrea Dumnezeu de la om. Sunteti departe tare. Mantuirea nu vine prin biserica ortodoxa. Biblia oricare varianta ar fi ea, spune clar caci este unb singur Mijlocitor intre om si Dumnezeu, si acela este Iisus Hristos Domnul. Daca mantuirea venea prin biserica ortodoxa, atunci nu mai era nevoie de jertfa Domnului Iisus. Asadar parinte, sunteti un impostor si din pacate ii trageti si pe alti oameni care vor sa Il cunoasca pe Dumnezeu in iad dupa dvs. Pentru ca avand in vedere invatatura pe care o dati, mergeti direct acolo ( din pacate ). Pocaiti-va parinte, si cercetati scriptura, a acolo o sa gasiti viata. Nu conteaza daca nu va fi publivat comentariul meu, conteaza sa realizati ca duceti oamenii la pierzanie, ca ii mintiti. Totusi intoarceti-va la Dumnezeu, si El va va arata calea pe care trebuie sa o urmati. Spuneti foarte multe minciuni sa nu va fie cu suparare. Inca o data mantuirea vine prin credinta in Hristos, si nu prin biserica ortodxa care de fapt si ortodoxia tot o secta este. vedeti in faptele apostolilor "primii crestini". Citit Biblia va rog si cercetati-o. Mult har.

    RăspundețiȘtergere
  18. parintele ar trebui sa puna in aplicare cea mai mare porunca......iubeste pe aproapele tau,dupa cum se vede din indemnarile domniei sale e foarte departe de adevar...parinte daca ai citi biblia si ai trai dupa cuvantul Domnului ai vorbi altfel.
    biblia e cartea aceea groasa in care vorbeste domnul Isus in caz ca nu stiti....Dumnezeu sa te cerceteze,pt ca o sa fie iadul plin de cei ca domnia ta.

    RăspundețiȘtergere

Din cauza unor elemente care caută să aducă smintire dreptcredincioşilor, toate comentariile sunt moderate. Comentariul dumneavoastră va fi publicat în cel mai scurt timp.