marți, 15 septembrie 2009

De ce urăşte Dumnezeu pe unii oameni?

Dumnezeu urăşte multe feluri de oameni???

de cand URASTE DUMNEZEU??????????????????????

Anonim

Dragă Anonim,

Dă-mi voie să încep cu un citat din Sfânta Evanghelie:

Fiindcă atît de mult a iubit Dumnezeu lumea, că a dat pe singurul Lui Fiu, pentruca oricine crede în El, să nu piară, ci să aibă viaţa vecinică.
(Ioan 3:16)

Ce înţelegem de aici? Că Dumnezeu iubeşte pe toată lumea? Aproape toţi aşa-zişii creştini dau ca exemplu acest verset, ca dovadă că Dumnezeu iubeşte necondiţionat pe toţi oamenii. Dar aceşti oameni nu au studiat într-atât de mult Scripturile încât să-şi dea seama că se înşală. Ei nu au habar despre ce înseamnă cu adevărat acest verset şi judecă orbeşte după o traducere incompletă. Ilustrativ pentru aceşti oameni este versetul 2 Petru 3:16:

ca şi în toate epistolele lui, cînd vorbeşte despre lucrurile acestea. În ele sînt unele lucruri grele de înţeles, pe cari cei neştiutori şi nestatornici le răstîlmăcesc ca şi pe celelalte Scripturi, spre pierzarea lor.

Un creştin adevărat ar trebui să reflecteze adânc înainte de a pune o întreagă teologie pe seama unui singur verset. Dar cum zilele din urmă se apropie şi oamenii se depărtează constant de Dumnezeu, din ce în ce mai puţini creştini sunt interesaţi să-l caute cu inima pe Mântuitorul Sufletelor.

Cuvântul „lumea” din Ioan 3:16 este în textul original din greacă „kosmos”. „Kosmos” nu înseamnă în nici un caz „toţi cei care au trăit vreodată”. Acest cuvânt apare de mai multe ori în Biblie şi are mai multe înţelesuri, în funcţie de context: poate însemna „totalitatea celor care cred”, „totalitatea celor care nu cred”, „trib non-israelit” şi aşa mai departe.

Este de ajuns să citeşti contextul în care se află Ioan 3:16 ca să-ţi dai seama de sensul corect pentru „kosmos” în acest caz; vei vedea că răspunsul se află în faţa ochilor tăi, doar că nu vrei să-l accepţi, pentru că e în flagrantă contradicţie cu ceea ce inima ta păcătoasă îţi spune! E în totală contradicţie cu imaginea pe care tu vrei s-o aibă Dumnezeu! Şi cu toţii ştim că Dumnezeirea nu a fost, nu este şi nici nu va fi vreodată aşa cum o minte umană îşi doreşte şi asta pentru că Dumnezeu transcede timpul, spaţiul şi ţeasta omului!

Sensul corect în Ioan 3:16 este „totalitatea credincioşilor”, fie ei israeliţi sau nu. Aceştia sunt oamenii pe care Dumnezeu îi iubeşte şi pentru salvarea cărora a dat pe Fiul Său, Mântuitorul nostru Iisus Hristos. Dar restul sunt deja condamnaţi, PENTRU CĂ NU CRED!

Acum poate te gândeşti că toată lumea are o şansă la mântuire, chiar şi necredincioşii. Dar treci dumneata câteva pagini mai încolo, la Ioan 10. Vei veda că în Ioan 10:11, Iisus spune:

Eu sînt Păstorul cel bun. Păstorul cel bun îşi dă viaţa pentru oi.

Iar mai târziu, în versetul 26, Iisus spune unui grup de necredincioşi:

Dar voi nu credeţi, pentru că, după cum v'am spus, nu sînteţi din oile Mele.

Aşadar, Iisus spune că a venit să îşi dea viaţa pentru oi, iar mai apoi spune că doar oile Sale sunt credincioase. Cu alte cuvinte, numai oamenii pentru care Iisus a murit vor crede în El. Necredincioşii nu cred în El tocmai pentru că nu sunt parte din turma Mântuitorului.

Aceste două pasaje explică foarte clar cine este „lumea” la care Iisus se referă în Ioan 3:16, şi e evident că nu este vorba de „toată lumea”. Singurii care pot crede sunt cei pentru care Domnul a rezervat viaţă veşnică.

Neamurile se bucurau cînd au auzit lucrul acesta şi preamăreau Cuvîntul Domnului. Şi toţi cei ce erau rînduiţi să capete viaţa vecinică, au crezut.
(Faptele Apostolilor 13:48)

Aşadar, dacă ai fost rânduit la viaţă veşnică, asta înseamnă că vei crede, că eşti una din oile Domnului, că Dumnezeu te iubeşte şi că a dat pe Fiul Său pentru iertarea păcatelor tale. Dacă n-ai fost rânduit la mântuire, atunci nu eşti una din oiţele Lui, nu vei crede niciodată în El şi eşti deja condamnat!

Aceasta, dragă Anonim, este singura interpretare a Bibliei care are sens, deoarece este singura interpretare consistentă cu restul Scripturii. De exemplu, Dumnezeu îl urăşte pe Esau! Vezi Romani 9:13. Şi îl ura încă de dinainte de a se fi născut, încă de dinainte ca Esau să poată face bine sau rău. Vezi Romani 9:11. Dacă Dumnezeu urăşte pe cineva, atunci nu are cum să iubească pe toată lumea!!! Mărturie stau miliardele de suflete pierdute în Iad.

Mesajul meu către păcătoşi este unul singur: Dumnezeu vă urăşte, aşa că pregătiţi-vă pentru a doua venire a lui Hristos. Iisus a venit prima oară întru mântuire, a doua oară va veni întru răzbunare faţă de cei ce n-au ascultat Evanghelia.

Dar răsplăteşte îndată pe cei ce-L urăsc, şi-i pierde; nu dă nici o păsuire celui ce-L urăşte, ci-i răsplăteşte îndată.
(Deuteronom 7:10)

Şi ziceau munţilor şi stîncilor: ,,Cădeţi peste noi, şi ascundeţi-ne de Faţa Celui ce şade pe scaunul de domnie şi de mînia Mielului;
(Apocalipsa 6:16)

Mărire Ţie, Doamne, mărire Ţie!

14 comentarii:

  1. Am citit multe "aplicari" de pe acet blog...unele mi se par sincer penibile, mai ales pentru ca stiu cuvantul lui Dumnezeu.
    Foarte important: Dumnezeu nu uraste pe nimeni.
    "Fiindcă atît de mult a iubit Dumnezeu lumea, că a dat pe singurul Lui Fiu, pentru ca oricine crede în El, să nu piară, ci să aibă viaţa vecinică."
    Asta nu arata decat faptul ca Dumnezeu a iubit omul mai mult decat orice, si si-a dat unicul Fiu pentru mantuirea noastra.NU arata nicaieri, nu scrie nicaieri in |Biblie ca Dumnezeu URASTE omul. Dumnezeu a dat libera alegere dintotdeauna. A dat libera alegere inca din Geneza, cand a lasat primii oameni sa decida daca sa manance din pomul cunoasterii binelui si raului sau nu. La fel lasa omul sa aleaga daca vrea sa creada in El si in Cuvantul Lui, sau nu. Cine aude cuvantul Domnului si crede este mantuit, cine aude cuvantul lui Dumnezeu si nu crede nu este mantuit, iar cine nu aude cuvantul lui Dumnezeu va fi judecat dupa faptele lui....
    Unul din lucrurile deranjante, spuse, este ca Dumnezeu URASTE.Sa fie clar Dumnezeu este numai bunatate. NU URASTE PE NIMENi!!!!!

    RăspundețiȘtergere
  2. "Mesajul meu către păcătoşi este unul singur: Dumnezeu vă urăşte,"
    Adevarat Domnul va venii din nou si nu va mai veni ca mantuitor, ci ca judecator. Dar nu uraste pe nimeni.
    Mesajul meu pentru tine este : Lasa internetul, baga-te in camaruta ta departe de ochii lumii si roaga-te Domnului sa te ierte si sa aibe mila de sufletul tau.Gandeste-te ca vei da socoteala in fata Domnului candva pentru fiecare cuvant grestit.

    RăspundețiȘtergere
  3. Esti TOTAL absurd, iar ceea ce faci e strigator la cer! Citind lucrurile astea, m-a cuprins de-a dreptul o stare de nervi. Ori esti cineva care face o panaraman din toata teologia, ori esti dus cu pluta pe alte meleaguri. Spui acolo ca Dumnezeu uraste pe cineva inainte sa fie nascut, spui ca unii oameni sunt deja condomnati. Prin urmare ce libertate poate avea un suflet mai departe?! Sa se bucure doar de libertatea vietii asteia? Care ce libertate e in momentul care stai cu parul deasupra capului ca poate mergi in IAD? Crestinismul asta provoaca depresii existentiale si este sursa (IN UNELE CAZURI, NU in toate) rautatilor ce se petrec in sufletele unor oameni. Din cauza crestinismului care este prea orgolios ca sa inteleaga si alte perspective, din cauza crestinismului care are impresia ca detine "Adevarul Absolut". Iar TU, cel care faci acest blog, repet, ori esti cineva care vrea sa faca o panarama din teologie si pe cat sunt eu impotriva crestinismului, cu atata te dispretuiesc pentru actul tau de imbecilitate si ipocrizie; ori esti dus cu pluta. De ce spun asta? pentru ca am considerat ca trebuie sa cunosc si eu ce inseamna teologia si ce e crestinismul, iar extrem de multe lucruri care le citesc aici sunt total gresite (din punct de vedere teologic). In textele tale, uneori simt o maniera de ironizare, de misto; poate sa fie impresia mea - de asta spun, daca nu esti cineva care face o panarama, esti dus cu pluta. Sper cu adevarat sa nu-mi dai raspuns inapoi la acest comentariu.

    RăspundețiȘtergere
  4. hmmm.. ps 5:5 Nebunii nu pot sa stea in preajma ochilor Tai; Domnul uraste pe oamenii care varsa sange si insala. asta pt ca sa zis: NU arata nicaieri, nu scrie nicaieri in |Biblie ca Dumnezeu URASTE omul". Si pasaje in care se vb de mania Lui Dumnezeu peste oamenii care nu vor sa-L primeasca pe Domnul Iisus ca Mantuitor este plin Noul Testament. Incercati sa acceptati Scriptura asa cum este ea!

    RăspundețiȘtergere
  5. Sunteti niste retarzi cu totii care ati comentat mai sus (valea la poza aia simpatica pentru doleante din stanga) - Mosule pentru tine am un singur cuvant: genial! Rad cu lacrimi de jumate de ora de cand am descoperit blogul

    RăspundețiȘtergere
  6. Deci carevasazica, we're fucked :D

    RăspundețiȘtergere
  7. Sebastian Hatred spunea...

    seba e prost ca de obicei.

    Dimmu

    RăspundețiȘtergere
  8. Absolut genial! Parinte, continua lupta cea dreapta in credinta cea dreapta cu croseul de dreapta !

    RăspundețiȘtergere
  9. ok o sa imi impart mesajul in mai multe parti pentru ca "HTML-ul dvs. nu poate fi acceptat: Must be at most 4,096 characters"
    fara prea multa vorbarie sa incep:

    Luca 19:10

    “Pentrucă Fiul omului a venit să caute şi să mîntuiască ce era pierdut.“

    Matei 9:12
    Isus i-a auzit, şi le-a zis: "Nu cei sănătoşi au trebuinţă de doctor, ci cei bolnavi."

    Matei 9:13
    Duceţi-vă de învăţaţi ce înseamnă: ,Milă voiesc, iar nu jertfă!' Căci n-am venit să chem la pocăinţă pe cei neprihăniţi, ci pe cei păcătoşi."

    "Mai mare va fi bucuria în cer de un păcătos care se întoarce, decât de nouăzeci şi nouă de drepţi, cărora nu le trebuieşte pocăinţă" (Luca 15:7)

    1 Timotei 2:1
    Vă îndemn dar, înainte de toate, să faceţi rugăciuni, cereri, mijlociri, mulţumiri pentru toţi oamenii,

    1 Timotei 2:2
    pentru împăraţi şi pentru toţi cei ce sunt înălţaţi în dregătorii, ca să putem duce astfel o viaţă paşnică şi liniştită, cu toată evlavia şi cu toată cinstea.

    1 Timotei 2:3
    Lucrul acesta este bun şi bine primit înaintea lui Dumnezeu, Mântuitorul nostru,

    1 Timotei 2:4
    care voieşte ca toţi oamenii să fie mântuiţi şi să vină la cunoştinţa adevărului.

    1 Timotei 2:5
    Căci este un singur Dumnezeu, şi este un singur mijlocitor între Dumnezeu şi oameni: Omul Isus Hristos,

    1 Timotei 2:6
    care S-a dat pe Sine însuşi, ca preţ de răscumpărare pentru toţi: faptul acesta trebuia adeverit la vremea cuvenită,

    RăspundețiȘtergere
  10. partea a 2-a

    1 Ioan 1:8
    Dacă zicem că n-avem păcat, ne înşelăm singuri, şi adevărul nu este în noi.

    1 Ioan 1:9
    Dacă ne mărturisim păcatele, El este credincios şi drept, ca să ne ierte păcatele şi să ne curăţească de orice nelegiuire.

    1 Ioan 1:10
    Dacă zicem că n-am păcătuit, Îl facem mincinos, şi Cuvântul Lui nu este în noi.


    (las Cuvantul sa vorbeasca nu cred ca e nevoie de prea multe adaugiri ... dar o sa continui pana si "sfintii" pot fi "pacatosi")

    Romani 7:18
    Ştiu, în adevăr, că nimic bun nu locuieşte în mine, adică în firea mea pământească, pentru că, ce-i drept, am voinţa să fac binele, dar n-am puterea să-l fac.

    Romani 7:19
    Căci binele, pe care vreau să-l fac, nu-l fac, ci răul, pe care nu vreau să-l fac, iată ce fac!

    Romani 7:20
    Şi dacă fac ce nu vreau să fac, nu mai sunt eu cel ce face lucrul acesta, ci păcatul care locuieşte în mine.

    Romani 7:21
    Găsesc dar în mine legea aceasta: când vreau să fac binele, răul este lipit de mine.

    Romani 7:22
    Fiindcă, după omul dinăuntru îmi place Legea lui Dumnezeu;

    Romani 7:23
    dar văd în mădularele mele o altă lege, care se luptă împotriva legii primite de mintea mea, şi mă ţine rob legii păcatului, care este în mădularele mele.

    Romani 7:24
    O, nenorocitul de mine! Cine mă va izbăvi de acest trup de moarte?...

    TOTI SUNT PACATOSI ... pana si actualii credinciosi si "credinciosi" (pentru ca neghina va fi data pe fata la judecata *) au fost si sunt supusi pacatului ...

    * Matei 13:30
    "Lăsaţi-le să crească amândouă împreună până la seceriş; şi, la vremea secerişului, voi spune secerătorilor: ,Smulgeţi întâi neghina, şi legaţi-o în snopi, ca s-o ardem, iar grâul strângeţi-l în grânarul meu."

    RăspundețiȘtergere
  11. partea a 3-a

    intrebare de ce David a fost iertat si Saul nu? tinand cont ca si Saul a fost unsul lui Dumnezeu, doar l-a trimis pe Samuel sa il unga ca si imparat al lui Israel. Se poate asadar ca un "uns" sa cada din harul lui Dumnezeu? raspuns: DA. David a fost iertat pentru ca s-a cait intr-adevar de pacatul sau, l-a marturisit si "public" sub o forma sau alta, in schimb Saul nu s-a cait intr-adevar de pacatul sau, a cerut lui Samuel sa fie cinstit inaintea poporului, e vorba de mandrie, lui David nu ii trebuia cinstirea poporului pe cat avea nevoie de iertarea lui Dumnezeu, pe cand Saul vroia sa fie privit bine de oameni si a uitat ca mai intai trebuie sa fie primit de Dumnezeu.

    se poate ca un crestin sa faca parte dintre cei care nu intra in imparatia lui Iisus? raspuuns: DA.

    Matei 24:24
    Căci se vor scula Hristoşi mincinoşi şi prooroci mincinoşi; vor face semne mari şi minuni, până acolo încât să înşele, dacă va fi cu putinţă, chiar şi pe cei aleşi.

    "ales" sau nu ... daca nu iti pazesti piciorul poti sa cazi ... si exemplele pot continua

    propun pentru lectura si mesajul lui Dumnezeu adresat bisericilor in Apocalipsa. de ce? pentru ca si "sfintii" trebuie sa continue sa se "sfinteasca" bineinteles ca sfintirea asta nu o fac ei, ci Duhul lui Dumnezeu care ar trebui sa locuiasca in dansii.

    NU EXISTA OM FARA PACAT

    “8 Dar Dumnezeu ’si arata dragostea fata de noi prin faptul ca, pe cind eram noi inca pacatosi, Hristos a murit pentru noi.

    Apocalipsa 2 “6 Ai insa lucrul acesta bun: ca urasti faptele Nicolaitilor, pe cari si Eu le urasc.”
    (spune ca uraste pacatul nu si pe Nicolaiti)

    Ninive ... profetul Iona a fost trimis la ei cu un mesaj ca Dumnezeu va nimici Ninive, totusi tot Ninivele s-a pus in sac si cenusa s-au cait, si Dumnezeu s-a cait de la a ii distruge, Iona astepa distrugerea si surpriza! ... nu a fost distrus, astfel uraste oare Dumnezeu omul sau pacatul?

    Sodoma si Gomora ... Avraam a mijlocit pentru ele, Dumnezeu i-a primit mijlocirea, totusi au fost distruse pentru ca oamenii nu s-au cait ba chiar au cautat sa pangareasca pe trimisii lui Dumnezeu. Diferente? Asemanari?

    Ambele erau vinovate de pacate de moarte, ambele erau pline de silnicie care s-a ridicat la Dumnezeu, si pe care nu o mai indura ... dar Ninive s-a pocait si a fost iertat, daca Dumnezeu ar fi fost sa ii urasca NU i-ar fi iertat ci i-ar fi nimicit.

    RăspundețiȘtergere
  12. partea a 4-a

    un pasaj din Levitic

    “17 Sa nu urasti pe fratele tau in inima ta; sa mustri (ii zici lui ca pacat este pacat) pe aproapele tau, dar sa nu te incarci cu un pacat din pricina lui."
    Daca noi primim porunca de a iubi pe cei pacatosi de ce tocmai Dumnezeu care ne da porunca sa iubim pe toti oamenii, pe aproapele nostru, pe dusmani ar uri oamenii? e o contradictie grozava. totusi ne cere sa uram pacatul. deci exista o diferenta.

    RăspundețiȘtergere
  13. ultima parte

    sa ne ducem la potop? daca Dumnezeu ura omul, nu ar fi fost salvat nici un om. Omul ESTE RAU/PACATOS inca de la inceputuri, doar Dumnezeu poate schimba omul si constiinta acestuia, sa vorbim mai pe sleau, un om care nu se naste din nou nu poate intra in imparatia lui Dumnezeu. Si acesta e adevarul, pot exista crestini care nu au fost nascuti din nou? DA, de asta exista chiar in rangurile voastre preoti, calugari care se dedau la pacate GRAVE (desi pacatul e pacat indiferent sub ce forma e).

    revenind la potop
    genesa (facerea) 6:5-7 "vazand insa Domnul Dumnezeu ca RAUTATEA oamenilor s-a marit pe pamant si ca toate cugetele si dorintele inimii lor sunt indreptate la rau in toate zilele.
    I-a parut rau si s-a cait Dumnezeu ca a facut pe om pe pamant.
    Si a zis Domnul: <>"
    si totusi un om primeste trecere inaintea lui Dumnezeu pentru ca era un om care cauta pe Dumnezeu.
    Avraam ... cauta pe Dumnezeu ...iar abia mai tarziu a fost "ales" de Dumnezeu, mai intai a cautat.
    Cei, care sunt "sortiti" pieirii sunt cei care nu cauta pe Dumnezeu, nu vor sa il caute, si nu sunt interesati de El, dar pana si ei ar avea o sansa daca ar vrea sa il caute si pana si ei sunt chemati de Dumnezeu. Toti am meritat si meritam sa murim din pricina faptelor noastre strigatoare la cer, si totusi am primit indurare inca de la inceputuri, iar o data cu jertfa de pe cruce o indurare si mai mare, dar nu ne putem bate joc de ea, asta e problema, sunt din aceia care ignora si iau in desert numele lui Dumnezeu si jertfa care a fost data pana si pentru ei, dar din cauza impietririi lor nu vor cunoaste manturirea si asta nu pentru ca nu a fost si pentru ei, ci pentru ca asa aleg, si de multe ori din cauza ta si a mea, dar asta nu este o scuza :), si totusi daca suntem pietre de impotrivire ... vom avea de suferit ori in viata de aici ori poate in vesnicie la fel ca si cei pe care ii osandim.

    probabil doar nephilimii nu au nici o sansa. (iar daca spui ca esti asa cunoscator al scripturii ar trebui sa stii despre ce vorbesc)

    m-am lungit prea mult si poate unele idei s-au pierdut pe drum ... ar mai fii multe de spus pe marginea subiectului, multe exemple de dat ... dar ma opresc aici

    ps: ma intreb daca o sa imi apara mesajul o data, sau daca o sa apara nealterat ... ar fi ceva

    RăspundețiȘtergere
  14. deci nu am ris atat in viata mea f t

    RăspundețiȘtergere

Din cauza unor elemente care caută să aducă smintire dreptcredincioşilor, toate comentariile sunt moderate. Comentariul dumneavoastră va fi publicat în cel mai scurt timp.