marți, 8 septembrie 2009

Mă vede Iisus când fac caca?

Domnule părinte,

Mă numesc Andrei, am 10 ani şi sunt din oraşul Râmnicu-Vâlcea. Mama îmi spune mereu că trebuie să am grijă tot timpul la cum mă comport, deoarece Iisus vede TOT ce fac.

Întrebarea mea este: este Dumnezeu cu mine la WC când fac caca? Mă vede Domnul Iisus când mă screm sau când folosesc hârtia igienică?

Mulţumesc anticipat pentru răspuns.

Dragă Andrei,

Mulţumesc foarte mult pentru că mi-ai scris. Întotdeauna îmi face plăcere să aud de la copii, pentru că a lor este împărăţia cerurilor.

Referitor la întrebarea ta, mama ta are mare dreptate când spune că Dumnezeu este în tot şi în toate. Dumnezeu este cel ce ne-a făcut; El este cel care a construit acest univers bucăţică cu bucăţică. Dumnezeu este atotprezent, adică este peste tot în acelaşi timp.

Îl poţi găsi pe Dumnezeu duminica, la Liturghie, atunci când Sfântul Duh se pogoară peste Sfintele Daruri. Îl mai poţi găsi în minunatele savane africane, unde leii, gazelele şi bizonii îşi duc zbuciumata viaţă, aşa cum arată pe Animal Planet. Dumnezeu este în cel mai adânc canion, pe cel mai înalt vârf, în cea mai îndepărtată stea. Dumnezeu este lângă cei mai talentaţi pianişti, atunci când aceştia umplu săli de concert cu muzica lor. Dumnezeu este în peluze la meciurile de fotbal, printre flegme şi seminţe calde de floare şi bostan, mereu lângă suporterii care îşi încurajează echipa favorită. Dumnezeu este şi în buda discotecilor şi a cluburilor de noapte, unde beţivii borăsc, femeile uşoare prestează şi drogaţii bagă în venă.

Iată ce zice psalmistul David despre omniprezenţa lui Dumnezeu:

Unde mă voi duce departe de Duhul Tău, şi unde voi fugi departe de Faţa Ta?
Dacă mă voi sui în cer, Tu eşti acolo; dacă mă voi culca în locuinţa morţilor, iată-Te şi acolo;
Dacă voi lua aripile zorilor, şi mă voi duce să locuiesc la marginea mării,
şi acolo mîna Ta mă va călăuzi, şi dreapta Ta mă va apuca.

Dumnezeu a fost prezent şi în momentul concepţiei tale, când mama ta a urlat şi a dat ochii pe spate, strângându-l tare la piept pe tatăl tău. Mare minune s-a petrecut în acel moment, când din murdăria păcatului ai luat naştere tu, o nouă viaţă în această lume.

Dumnezeu este şi în încăperea rezervată eliminării materiilor fecale. De obicei oamenii tot aici fac duş şi se îmbăiază, iar ispitele sunt considerabile. Lui Iisus nu-i place când te atingi prin locurile sensibile şi-ţi trezeşti simţurile, pentru că aşa ceva este păcat. Dar El te vede mereu, în tot ce faci.

Este, aşadar, absolut normal ca Dumnezeu să se bucure alături de tine de un scaun reconfortant, după un mic dejun plin de fibre din cereale, sau să sufere atunci când te loveşte indispoziţia gastrică cauzată de o şaorma cu maioneză învechită.

Data viitoare când mai treci prin la încăperea cu pricina şi lucrurile merg greu, roagă-l fierbinte pe Domnul Iisus să facă astfel încât necurăţenia din tine să iasă mai lin.

Multă sănătate ţie şi mamei tale.

49 de comentarii:

  1. "când din murdăria păcatului ai luat naştere tu, o nouă viaţă în această lume"

    De ce iubirea este considerata o "murdaria pacatului".

    Cred ca se exagereaza aceste lucruri si din partea preasfintilor parinti care ne indruma in fiecare duminica, sarbatoare si nu numai. Nu cred ca Dumnezeu a lasat aceste legi care ni se impun noua, ca sa intram in imparatia cerurilor, ci oamenii!!!!

    Si murdaria femeii din fiecare luna...Nu inteleg...de ce sunt murdara??? Este o nevoie a organismului asa cum oamenii se duc la buda in fiecare zi! Cu toate scuzele de rigoare...Dumnezeu nu a scris nicaieri despre ciclu si multe alte reguli stupide cum ar fi baticul/esarfa care nu trebuie sa lipseasca de pe capul femeii smerite ce intra intr-o biserica. In Grecia, tara ortodoxa!!!, aceasta regula stupida nu este si va intreb daca stiti de ce???

    Nu cred ca Dumnezeu se uita la mine cum sunt imbracata cand intru in biserica sau ca sunt pe ciclu sau nu, ci El vrea sa auda ce gandesc in Casa lui!

    RăspundețiȘtergere
  2. Anonim nu prea ai citit biblia.

    RăspundețiȘtergere
  3. Răspuns la primul comentariu: mare atenţie, fiica mea, la ce spui, că s-ar putea să dai socoteală pentru hulă în faţa Judecătorului Suprem.

    Motivele dumitale sună exact ca cele sectare, pentru că numai la sectari dacă nu e în Biblie, atunci nu e de loc. Noi, veritabilii credincioşi creştin ortodocşi, ţinem la căpătâi Sfânta Scriptură PLUS operele Sfinţilor Părinţi, care la un loc alcătuiesc Sfânta Tradiţie. Am dat citate destule din Pateric ca să vezi de ce aceste reguli care ţie ţi se pare stupide şi din Evul Mediu au sens astăzi şi trebuie respectate.

    Mai judecă dumneata Scripturile după mintea dumitale neinstruită şi o să cazi în mare păcat şi eres. Biblia şi Sfinţii Părinţi se citesc cu duhovnicul alături, nu de unul singur!

    RăspundețiȘtergere
  4. Mare dreptate are cuviosul Ilarie si placut lui Dumnezeu este duhul blandetii cu care raspunde ratacitilor, dar in vremurile astea de restriste mai potrivit pentru educarea mieluseilor este sfantul ciomag de nuc invelit in calendarul ortodox al lui Daniil Pravoslavnic. Ca asa, cu duhul blandetii, nu-i vei calauzi pe calea cea dreapta niciodata pe-acesti obraznici care pretind ca stiu ei cum sa se comporte in Casa Domnului.

    Auzi..."nu cred ca Domnul se uita la mine cum sunt imbracata in biserica"... vorbe smintite, pline de hula si fatarnicie! Naframa si straie cernite! Broboada! Din asta ar trebui sa se compuna garderoba unei femei credincioase! Oricare alte sminteli de la Uciga-l-crucea vin!

    RăspundețiȘtergere
  5. Dumnezeu este OMNISCIENT, OMNIPOTENT, OMNIPREZENT (nu atotprezent-asta e cuvant de clasa a 5 a sau gradinita grupa mica)- refuz sa cred aberatiile facute publice pe acest blog. Slava Domnului ca sunt credincioasa si cunosc Biblia. O spun acum cum am spus-o si mai inainte.Dumnezeu sa aibe mila de sufletul tau, cel care ai facut acest blog si postezi pe el.

    RăspundețiȘtergere
  6. sunteti idioti =))



    sau niste genii de la cat ma sparg de ras cu ce tampenii debitati =))

    RăspundețiȘtergere
  7. de ce credeti voi ortodoxi ca detineti dreapta credinta? ca si voi v-ati rupt din catolici la 1050. pt catolici sunteti si voi o secta. si inca ceva prea cuviosilor si fericitilor; de unde vorba asta cu prea fericitu'? eu de mic am invatat ca tot ce e prea mult nu e bun. adik cum prea fericit? e prea mult fericit? deci nu e de bine.si inca ceva: observ limbajul cuviosului si observ ca are ceva cunostinte despre cum se fac copii(poate prea multe cunostinte) si ma refer la vb aia cu datul ochilor peste cap. se pare ca dansul a trait ceva de stie in amanunt. si refuz sa cred ca d-zeu este se gaseste printre flegme si seminte pe stadioane desi mai degraba s-ar gasi printre flegme decat la manastirea unde si-a tras net cuviosul.

    RăspundețiȘtergere
  8. Parinte cu tot respectul asa ceva e bataie de joc .... cum se poate sa-i spui unui copil ca s-a nascut din murdaria unui pacat ... in primul rand ESTE FALS. Dumnezeu a binecuvantat familia si a spus sa crestem si sa ne inmultim. SEXUL IN CADRUL FAMILIEI ESTE BINECUVANTAT DE DUMNEZEU. Cum va permiteti cuvintele astea murdare. SA VA FIE RUSINE! Cum preoti ca dumneata nici nu ma mira evolutia societatii.

    RăspundețiȘtergere
  9. BAI ... MOS CRACIUN ... MAI CITESTE SI APROFUNDEAZA BIBLIA INAINTE SA VORBESTI LA COPII NISTE PROSTII

    RăspundețiȘtergere
  10. Sa mi bag pula in ce are pizda la voi in familie si are pana in 25 de ani :D. Terminati ma cu prostiile. Daca tot ziceti ca exista dumnezei, sa le facei o poza si sa mi trimite ti si mie :). Omenirea a fost tinuta pe loc din cauza religiei. Inainte, daca un om descopera ceva, era omorat pentru ca se considera ca umbla cu necuratu :)). Au murit o gramada de persoane din cauza asta. Daca la un moment dat nu se trezeau oamenii la realitate, acum stateam la lumanare si ne duceam la munca( sa sapam pe camp ) in caruta. Asa ca ar trebui sa se trezeasca si astia care nu s-au trezit inca.

    RăspundețiȘtergere
  11. da ci coae?? cari pula me i treaba p'aci pi la voi,bă? Noi suntem oameni cu credinţ în Dumnezău şî nu ni plaşi ca la noi s'aparî di aştia ca voi pi drumul şel rău.Io acuma cautam pi interneţi aistia pi şineva cari sî fii di ajutor cu o probliemî di ordin sufleteascî.Da dacî tot am ajuns aişişaia la voi in pulî cu satelitu zîşiţ şî voi cu şi o sa sî vă apăraţi voi în faţa lui Dumnezău cînd o sî vă ardî flamili la cur..eaaa?? ia mai zî tu...dă'ţi cu părerea

    RăspundețiȘtergere
  12. ma cac pe mine de ras!ma vede Dumnezeu?

    RăspundețiȘtergere
  13. Hai sa fim seriosi, religia din zilele noastre este doar o doctrina. Chiar credeti ca D-zeu a lasat toate regulile astea pe cat de stupide pe atat de laice? Corect, raspunsul, fara nici un fel de citiri in "cartea sfanta" a voastra: NU! Nu cred ca Iisus "a lasat vorba" ca noi sa ne inchinam de 3 ori sau sa Ii scrie numele cu 'i' mare si nici ca atunci cand intrii intr-o manastire pregum Agapia, Neamt sau Varatec sa platesti taxa la intrare: "2RON Copii, 5RON Adultii". Religia in zilele noastre, in romania? Doar economie, o adevarata industrie bazata pe frica de divin! "Sfinti partinti" care folosesc adresari catre doamne/domnisoare, precum "frumoas picioare" si multe altele... Asta e religia! Au ajuns sa il vanda pe Dumnezeu cu bucatica! Pretul variaza in functie de credinta (cat de indoctrinat esti) si buzunaru fiecaruia. Acest site? Nu comentez, nu cunosc (am primit un mass catre acest articol) si nu ma intereseaza! Nu cred in ce vreti voi, deci fac pacate dar va urez noroc si sanatate! ;)

    RăspundețiȘtergere
  14. Pentru asta care sustine ca nu exista Dumnezeu: fratele meu daca esti tampit stai in banca ta ... esti mai prost ca pizda aia in care vrei sa-ti bagi rama ta .... tu esti intarziat pentru ca nu stii de ce existi ... tocmai ca nu crezi n Forza Divina care e Dumnezeu creator ai intarziat in dezvoltare ... asa ca iti recomand ... pana sa mai cresti in minte (si mai ai mult) ar trebui sa taci sau sa cauti sa intelegi nu sa injuri ca un betiv care nu are in cap decat pizda si alcool. Esti departe de realitate si imi pare rau ca nu ai coloana vertebrala si crezi orice ti se spune: ideea generala e ca nu exista Dumnezeu; a zis asta un tampit si toate oile: oooooo ce dreptate are cum de nu mi-am dat seama e destept, hai sa credem si noi, nu e la moda nuuuu sunt niste prosti aia care cred. S-o crezi tu si toate oile p-asta. Pana cand iti vine mintea la cap iti spun la revedere. Si abtinete daca esti tampit!

    RăspundețiȘtergere
  15. Ma vede Dumnezeu cand fac laba ? Si mai am o intrebare ... Dumnezeu isi face laba ? Si daca da cam de cate ori pe zi ?

    RăspundețiȘtergere
  16. ba boilor, e la misto blogu !!!!!!!!DOH

    RăspundețiȘtergere
  17. Bai asta care ai scris mai sus cu dumnezeii ma-tii! Cum arata ba desteptule d-zeu? Il vezi cand iti futi nevasta ta cea pocita?... :))
    Trebuie sa spun, blog-ul asta e cea mai tare pagina de comedie pe care am gasit-o pana acum pe net! Sa te pisi pe tine de ras, nu alta! Devin credincios pe masura cel citesc! Cum oi fi lasat tu doamne atatia prosti pe pamant!
    Apropos, pe saracul copil cine-l invata cum sa se cace? :))

    RăspundețiȘtergere
  18. cristoase ce de om prost pe aici. parinte lasa-i ca dumnezeu le-a luat mintea si umorul

    RăspundețiȘtergere
  19. Parinte,pe Buer de ce nu-l certati? bine ca da lectii de morala dar s-a semnat cu numele unui demon ! banuiesc ca aveti cunostinte si din demonologie.Buer e un demon puternic ,o aratare cu picioare pe tot corpul,se spune ca preda filosofia si logica celor ce-l invoca si detine 50 de legiuni de suflete.

    RăspundețiȘtergere
  20. MATEI 15

    "17 Nu înţelegeţi că orice intră în gură merge în pântece, şi apoi este aruncat afară în hazna?

    18Dar, ce iese din gură, vine din inimă, şi aceea spurcă pe om.

    Iac 3.6;

    19Căci din inimă ies gândurile rele, uciderile, preacurviile, curviile, furtişagurile, mărturiile mincinoase, hulele.

    Gen 6.5;Gen 8.21;Prov 6.14;Ier 17.9;Marc 7.21;

    20Iată lucrurile care spurcă pe om; dar a mânca cu mâinile nespălate nu spurcă pe om."

    RăspundețiȘtergere
  21. Daca un barbat si o femeie se iubesc si sunt casatoriti, dragostea lor fizica sau sufleteasca nu este o murdarie sau un pacat.
    Asa scrie peste tot in Biblie si toti preotii normali zic asa.
    Cu tot respectul.

    RăspundețiȘtergere
  22. :))))
    ce caterinca de blog ! foarte tare cine l-a facut.
    m-am saturat pana peste cap de ipocrizia acestui popor indobitocit.

    suntem intr-o era in care oamenii au inceput sa se distanteze de prostia si minciunile pe care le cultiva biserica si au inceput sa caute si alte explicatii pentru viata lor, lumea inconjuratoare si univers in general.

    in romania insa, ca deobicei, lucrurile merg in regres, asa cum s-a intamplat in toata istoria acestui popor.

    da,da stiu, dumnezeu o sa ma pedepseasca si o sa ma trimita in iad...m-as caca pe mine de frica numai ca stiu ca ma vede si ma jenez..

    RăspundețiȘtergere
  23. esti un ignorant ,tu si toti credinciosii din ziua de astazi ,spalati pe creier si fara ratiune ... m-am saturat de RELIGIA VOASTRA MISOGINA
    cum intri in biserica, 10.ooo de sfinti pictati pe perete si doar 1 femeie 2, si pe deasupra numai barbatii au voie sa fie preoti si sa castige bani grei din asta
    scarbos, si oricum ce relevanta are daca exista sau nu Dumnezeu ? ce? EL te ajuta sa-ti platesti facturile in fiecare luna ???????
    pfffffffffffff
    IGNORANTI

    RăspundețiȘtergere
  24. Nu-mi vine sa cred!!!! E real sau la shto ce e aici?

    RăspundețiȘtergere
  25. geez
    autorul da dovada de probleme in insistenta postarilor
    prea multa dedicare

    ceva e putred

    RăspundețiȘtergere
  26. E clar la mishto, dar de dragul discutziei: " Noi, veritabilii credincioşi creştin ortodocşi, ţinem la căpătâi Sfânta Scriptură PLUS operele Sfinţilor Părinţi, care la un loc alcătuiesc Sfânta Tradiţie."
    Din asta rezulta ca n-atzi avut prea multe cartzi pe manastire p-acolo. Ash vrea, daca ai fi real, draga cuviosule, sa itzi explic detaliat in ce fel ma pish, da, la propriu, pe toata doctrina pe care o vomatzi prin biserici, n-a mai ramas un preot care intr-adevar sa itzi explice cat de cat de ce ar trebui sa respectzi entitatea superioara cunoscuta pe la noi sub numele de Dumnezeu. Sa nu intzelegi greshit, dragul meu cuvios, cred, ma inclin shi accept faptul ca exista Dumnezeu, din prea multe motive cate ar trebui sa enumar ca sa multzumesc posibila avalansha de replyuri dupa commentul acesta, doar ca am o problema cu doctrina voastra imbecila.
    Mai pe scurt, religia (NU credintza) e un virus foarte inteligent, a contzinut exact procentul de manipulare cat sa ishi faca treaba milenii dupa ce a fost eliberat pe pamant. Ce n-au calculat ei (sau li s-a parut foarte inteligent, agentzi gratis pe tava, sper ca nu e asta ca e ... come on... nu prea original), sau nu i-a interesat, a fost ca virusul s-a transmis shi la tabara mama, ajungandu-se la o indobitocire de mai multe secole shi a unei portziuni din cler, din care face parte shi aproximativa existentza a dumitale. In vederea faptului p-acolo p-afara exista persoane atat de incuiate care predica idiotzenia cu biblia pe frunte in continuare shi, slava domnului, o sa invetze shi pe altzii sa o faca in secolele ce urmeaza, ca asha se manifesta prostia umana, shi mai e shi al draq de rezistenta, ash vrea sa spun un singur lucru: mi-a mila de voi, vedetzi alb-negru, nu simtzitzi gustul vietzii, nu auzitzi dinamica din jurul vostru shi singurul miros care v-a ramas e ala de ceara. Ce-i drept poate atzi facut ceva in viatza destul de important cat sa avetzi un cuvant de spus la judecata (shi sper acelashi lucru inclusiv pt mine), dar asta nu va absolva de faptul ca facetzi umbra pamantului in aproximativ cel mai jalnic mod shi va intoarcetzi cu zero barat informatzie shi va uitatzi ca boii la poarta noua cand suntetzi intrebatzi "Pentru ce ai trait?".
    ...Ca sa citez doua surse perfect relevante in cazurile de genu asta, shi o sa shi inchei cu asta:
    "Esti un popa infect cu mana pe bani
    Cand e vorba de fututt copii si lins incoane ai
    sapte dani. Te temi ca Dumnezeu ramane fara fani... cand bagi alcool, mancare si vrei bani la inmormantare."

    --Parazitii


    "In a child’s power to master the multiplication table there is more sanctity than in all your shouted Amens!, Holy, Holies! and Hosannahs! An idea is a greater monument than a cathedral. And the advance of man’s knowledge is more of a miracle than any sticks turned to snakes, or the parting of waters!”

    -- Jerome Lawrence, Inherit the wind

    RăspundețiȘtergere
  27. Cuviosule, U rule ! Ne-ai mult-prea-fericit ziua :D

    RăspundețiȘtergere
  28. ma..voi va bateti joc? Ce sunt cu subiectele astea penibile si niste rasp din partea unui "calugar" si mai penibile...Mai credeti in povesti sau in spusele celor "sfinti"..cica sa pupi mana preotului si etc. Preotia este doar un concept, cati preoti nu sunt..poponari, altii care fac trafic de droguri pe la oradea, altii iau mita etc. Terminati cu prostiile astea, mai bine uitati'va la filmul THE SECRET si o sa intelegi mai bine conceptia asupra vietii.

    RăspundețiȘtergere
  29. Sunteti pe cale de disparitie, voi astia cu sutane. Inca putin si ne vom lasa copii sa se scalambaie la voi prin muzee. Dracu sa va ia de ipocriti!

    RăspundețiȘtergere
  30. Baiete, sa nu uiti cand ajungi la pubertate! Nu e pacat ce iese din fundul omului, ci ce intra in el!

    RăspundețiȘtergere
  31. @Claudiu Filip
    Credinciosii nu folosesc supozitoare?!?

    RăspundețiȘtergere
  32. Sa te vad daca umblii pe strada cu dovada materiala a iubirii pe corp sau pe haine, cred ca mai toata lumea spala acest surplus al iubirii iar cand ajunge pe conducta se materializeaza in "mizeria pacatului".
    Practic ce ai interpretat tu ca iubire nu este actul in sine este esenta lui.

    RăspundețiȘtergere
  33. Parinte Ilarie ma dedic blog-ului acesta !! Am gasit un suflet pereche in matale!

    RăspundețiȘtergere
  34. Scuza-ma draga parinte, esti virgin ? daca tot stai in biserica aia inseamna ca ai coaiele pana la degetele picioarelor .. sau acum ca ai descoperit internetul ai dat si de "arta labei"
    Deci deoarece Dumnezeu iarta, imi poate ierta si mie pacatul facut acum de a ma adresa nu cum se cuvine. Va multumesc.

    RăspundețiȘtergere
  35. poponareala maxima la calugari, biserica pulii. abureli. zi de zi auzim stiri gen "mult prea sfintzitul parinte duhovnic a futut in cur un copil." bea de rupe ... iar sub influenta alcoolului cheama sfanta treime, pacat de oameni ca se lasa prostiti de "credinta". alta metoda de manipulare... nu tine cont de rasa etnie,,,, nimik... huaaaa

    RăspundețiȘtergere
  36. Dom' parinte, daca Dumnezeu e peste tot si mai ales in toate... coreland cu postul asta... nu-i asa ca se afla si in problema pudicului baietzas?
    Daca da, n-as vrea sa fiu Dumnezeu cand se razbuna shaorma aia cu maioneza invechita :(

    RăspundețiȘtergere
  37. eu am o problema mi-e rusine sa merg la toaleta de la scoala de mult ori tin in mine dar cand simt ca numai pot ma cer la toaleta ca sa nu patesc rusinea am insa o intrbare ce ar trebuie sa fac ca sa numai imi fie rusine? mentionez ca am 11 ani ma numesc larisa cer raspuns urgent!

    RăspundețiȘtergere
  38. Preacuviosule Ilarie...sunt un impatimit al pomenilor de zi cu zi...iubesc preacurvia si dezmatzul...am ravnit la Viviana, măsa lu Fane..... Ajutama parinte ca am pacatuit!

    RăspundețiȘtergere
  39. Man, youre number one!!!!!!

    RăspundețiȘtergere
  40. pot sa ma casatoresc cu tine ?=))

    RăspundețiȘtergere
  41. Larisa, du-te cand vrei unde vrei, e o chstie normala.
    Acum, domnule Ilarie, va rog nu mai bagati prostii in cap la copii, ca-i speriati.

    RăspundețiȘtergere
  42. care sunt pozitiile sexuale care sunt acceptate de Biserica? k am vazut k preotii o ard cu oralu' pe la spovedanii =))

    RăspundețiȘtergere
  43. vai de mine cuvioase, daca intr-adevar asta sunteti. Nu mi-l imagienz pe Iisus Hristos zicand "baga in vena" sau "mama ta a urlat si a dat ochii pe spate, strangandu-l tare la piept pe tatal tau." Fiindca sunteti calugar, cum se poate sa smintiti mintea unui copil al caruia este Imparatia Cerurilor? Sa ma ierte Dumnezeu ca v-am judecat.

    RăspundețiȘtergere
  44. Indoctrinari prostesti!

    Ia expicati-mi si mie teoria stringurilor. Sau a relativitatii...sau ce e ala un atom?

    Sau sunt doar niste inchipuiri ale pacatosilor oameni de stiinta?
    Nu sunteti in stare decat sa va ganditi toata viata asupra unui lucru pe care oricum nu aveti cum sa-l demonstrati. Dar sa va puneti mintea sa descoperiti ceva nu puteti. Pacat de oamnenii de stiinta ca muncesc si pt voi. Ar trebui sa nu folositi telefoane, televizor, nici macar materialele de constructii.

    Ortodoxism...noroc ca in 1054 a avut cineva grija sa imaparta imperiul roman pe cauze politice. Ortodoxismul este un produs politic.
    Nu zic ca nu exista ceva suprem, dar nu ne spuneti povesti de adormit copii. Credinta este posibila si fara biserica(religie)

    RăspundețiȘtergere
  45. Anafura matii de prost barbos si spalat pe creier!

    RăspundețiȘtergere
  46. azi ploua semnalat in constanta

    RăspundețiȘtergere
  47. Baaaaai, e culmea culmilor :)) daca asa zisul dumnezeu din epoca cui? a romanilor, ca doar prostia de religie a fost folosita la romani ca motiv de spargere de stat :)) si a da romanii erau gay, cum sunt scriipturi pana si prostiile de la biblia greaca veche spune de cate saruturi pasionale si orgii :)) la asta se roaga lumea :)) si btw daca asa presupusul gay god ar exista :)) voi "cei mai credinciosi" intr-una din cele peste 5000 de religii identice :P ati fi cei mai si cei mai pacatosi :)) va construiti singuri iadul :P

    RăspundețiȘtergere

Din cauza unor elemente care caută să aducă smintire dreptcredincioşilor, toate comentariile sunt moderate. Comentariul dumneavoastră va fi publicat în cel mai scurt timp.